« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
FABIO CAPELLO:

Rooney je jedan od tri najbolja nogometaša na svijetu

Rooney, Messi i Ronaldo su mladi igrači koje bi poželjela svaka momčad na svijetu, izjavio je engleski izbornik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Fabio Capello

,

Wayne Rooney

,

Cristiano Ronaldo

,

Lionel Messi

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello drži da je napadač Manchester Uniteda i njegove selekcije Wayne Rooney jednako kvalitetan igrač kao i Lionel Messi, odnosno Cristiano Ronaldo.

Tu trojicu igrača Capello smatra najboljima na svijetu. Jasno, kada su u pitanju Messi i Ronaldo, slaže se s odabirom svih relevantnih anketa i mišljenjem struke, ali, po njegovom sudu, u ''istu rečenicu'' ide i Rooney, koji ove sezone igra briljantno, te je postigao već 28 golova u svim natjecanjima.

"Rooney, Messi i Ronaldo su mladi igrači koje bi poželjela svaka momčad na svijetu. Wayne je izvanredan, posjeduje i talent i strast za igrom. Alex Ferguson ga je tako puno naučio igrati nogomet, meni je preostalo samo staviti završnu glazuru na njegovu izvedbu na terenu. Odlaskom Cristiana Ronalda iz Manchestera, Rooney je preuzeo veću odgovornost u napadu i realizaciji, sada je još više uključen u igri u protivničkom kaznenom prostoru", kaže Capello.

No, na pitanje o Rooneyjevom klupskom suigraču Michaelu Owenu i eventualnom njegovom povratku u reprezentaciju, odmah se namrštio!

"Kažu mi da trebam uvrstiti Owena jer je on najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije. Ali, kako da ga pozovem ako ne igra u svom klubu?!"

Na kraju, iznio je i zanimljive statističke podatke, argumentirajući tezu da je za njegovu selekciju hendikep u činjenici da u engleskom prvenstvu ima malo Engleza: "U Premiershipu nastupa samo 38% engleskih igrača, što je jako malo. Primjerice, u Seriji A igra 67% Talijana, a u Primeri 63% Španjolaca." (Totalsport)

25.02.2010. 10:07:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh