« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SPEKATKL NA SAN SIRU

Liga prvaka: Interu 2-1 prednost protiv Chelseaja

Chelsea je prijetio, imao i neke izgledne prilike, ali je ipak ostalo 2-1, te se drama tako seli prema Londonu i uzvratnoj utakmici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Liga prvaka

,

Chelsea

,

san siro

,

inter milan

Milanski Inter je pobijedio Chelsea 2-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, odigranoj na San Siru. No, varljiva je to prednost uoči drugog ogleda na Stamford Bridgeu.

Kako je prošlo devedeset milanskih minuta još je bolji rezultat zaslužio gost iz Londona. Chelsea je imao veći posjed lopte (55-45), imali su više udaraca u okvir vratiju (8-3) i kompletan broj udaraca (17-8), kao i što su bili angažiraniji i okrenutiji napadanju.

No, Inter je ono malo šansi pred Čechom (kasnije i Hilariom, koji je zamijenio ozlijeđenog češkog vratara) vrlo dobro iskoristio. Već u 3. minuti je Argentinac Diego Milito sjajno reagirao, te pogodio bliži kut za 1-0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Taj pogodak je prilično usmjerio daljnji tijek utakmice budući je Chelsea bio primoran napadati, a Inter se svjesno povukao. Najbliže izjednačenju je došao Drogba koji je iz slobodnog udarca pogodio gredu, a u nadoknadi prvog dijela mogao je biti suđen i jedanaesterac za goste, kada je Samuel srušio Kalou koji se spremao na udarac.

No, baš je Kalou majstorski reagirao početkom nastavka kada je sa 25 metara "plasirao" loptu u mrežu. Istina kaže i da je vratar Intera Julio Cesar trebao bolje reagirati. Međutim, 1-1 je na semaforu svjetlilo samo četiri minute u kojem je trenutku Estaban Cambiasso odlično natrčao i zabio loptu u suprotni kut vratiju. Do kraja je Chelsea prijetio, imao i neke izgledne prilike, ali je ipak ostalo 2-1, te se drama tako seli prema Londonu i uzvratnoj utakmici. (Totalsport)

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

Inter - Chelsea 2-1 (Milito 3, Cambiasso 55 / Kalou 51)

24.02.2010. 23:50:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh