« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
DRUGAČIJA GLAZBA

Romska večer u AKC Attacku

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda

Romska večer u Attacku
Romska večer u Attacku (Arhiva)
Više o

AKC Attack

,

Drugačija glazba

,

Romska večer

Prednovogodišnje druženje u klubu Attack započinjemo programom Drugačije glazbe. Drugačija glazba,će tako u petak 27.prosinca, od 22.sata, upriličiti još jedno glazbeno- gastro druženje. S tematikom romske večeri glazbu će za vas birati Harmonika Blakanika i DJ Bezum. Uz plesni dio, posjetitelji će moći uživati i u degustaciji specijaliteta romske kuhinje.
Ulaz je besplatan

HORMONIKA BALKANIKA (Rijeka) djeluje kao Dj-duo koji selektira ogroman spektar balkanske i gipsy glazbe od roots izvođača, preko duba, chilla, ambientala, d'n'b-a, housea, swinga, electra... setove prate sa živim instrumentima te često nastupaju i kao kolektiv

Hormonika Balkanika je projekt nastao dugogodišnjim druženjem, sviranjem, performiranjem i prije svega uživanjem u kvalitetnoj glazbi od strane dva glazbena nomada: Gjuro i Grga koji poseban interes pokazuju prema instrumentima i melosima sa balkanskog poluotoka kao i romskoj glazbi u mnogim njezinim oblicima. Hormonika Balkanika djeluje kao Dj-duo koji selektira ogroman spektar balkanske i gipsy glazbe od roots izvođača, preko duba, chilla, ambientala, d'n'b-a, housea, swinga, electra, trancea, rocka, jazza... Riječ je o zarazno plesnim mash up setovima, u koje često ukomponiramo live-act tj. setove pratimo sa živim instrumentima te često nastupamo i kao kolektiv.
Na našim partyjima alkohol, znoj i suze teku u potocima!

DJ BEZUM (Zagreb)

Romska glazba je oduvijek bila očaravajuća ''gadžama'' zbog svoje nesputanosti, slobode izražaja, tema koje je obrađivala i jednostavno životnog stava koji ide uz takvu glazbu, a da o virtuoznosti romskih glazbenika i ne pričamo. Iznimno utjecajna na sve oblike popularne glazbe u Europi i šire, gotovo vezivno tkivo koje spaja glazbene izričaje Istoka i Zapada tijekom stoljeća se proslavila pjevačima i glazbenicima poput Panne Cinke , Janosa Biharija, Djanga Reinhardta, Esme Redžepove, Camarona de la Isle i drugih, . Krenite s nama u petak navečer na glazbeno putovanje od Rajastana do Gibraltara uz zvukove romske glazbe u svim svojim fantastičnim aranžmanima i ritmovima! Neki od autora su Ava Selimi, Muharem serbezovski, Zvonko Demirović,Ferus Mustafov, Romica Puceanu, Šaban, Esma, Musafir, Andro Drom, Yimize Tafallari, Camaron, Burhan Ocal, Juri Junakov, Sulukule i mnogi drugi.

Za kulinarske specijalitete pobrinuti će se kolektiv KEPTAN AMEDIKA

Program Drugačija glazba provodi se kroz projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt Korak dalje - prema uključivoj kulturi AKC provodi u partnertstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture - URK, WHW / Što, kako i za koga, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Centar za mirovne studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

24.12.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh