« Život
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
MONOTONIJA U BRAKU

Romantika traje točno 10 godina i 11 mjeseci

Parovi će možda osjetiti olakšanje nakon onih ključnih 7 godina braka

Parovi bi se trebali više potruditi da održe romansu
Parovi bi se trebali više potruditi da održe romansu (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

brak

,

romantika

,

parovi

No, čini se da njihovi problemi tek počinju, jer kako navodi novo istraživanje, parovi u braku postaju si dosadni nakon točno 10 godina i 11 mjeseci. Anketa sugerira da nakon desetljeća braka, romantika često umire, a partneri postaju preopterećeni dnevnom rutinom.

Četvrtina ispitanih izjavila je kako im je brak izgubio onu početnu iskru, jer se više ne zamaraju zajedničkim izlascima i romantičnim gestama. Petina parova priznala je da im je seksualni život došao do točke gdje više nema uzbuđenja. Oko 12 posto se ne može sjetiti kada im je partner posljednji put uputio neki kompliment.

Studija provedena nad 3000 vjenčanih parova pokazuje da je svakog šestog od deset, trebalo podsjetiti zbog čega su zapravo i ušli u brak s partnerom. Glasnogovornik stranice za online upoznavanje, koja je provela istraživanje objašnjava: "Potreban je onaj poseban netko kako bi se odmaknulo od svakodnevnog života i shvatilo da se mora uložiti malo napora i truda da se romantika održi."

08.03.2011. 15:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  xena
  26.10.2010. 15:24
  nadam se da ipak traje duže...
 2. avatar
  Goga
  08.03.2011. 15:55
  Žalosno je što si ljudi, tj. parovi dopuste da uđu u takvu monotoniju, da zaborave zašto su se zaljubili jedno u drugo. Mislim da ljudi zaboravljaju da ljubav treba uvijek obnavljati i čuvati ju.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh