« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Romantična violina u Plavoj oktavi

Zagrebačka filharmonija nastavlja sa sezonom punom sjajnih glazbenih doživljaja

Zagrebačka filharmonija - Plava oktava
Zagrebačka filharmonija - Plava oktava (Zagrebačka filharmonija)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

malteški brod

,

tribine

,

ogopogo

,

šefov miljenik

U petak 22.10. očekuje nas prvi koncert u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije. Nastavak je to nedavno uspješno započete koncertne sezone pod sloganom "Jedan orkestar - Bezbroj glazbenih doživljaja". A ovaj koncert bit će jedan doista poseban glazbeni doživljaj!

Koncertna večer pod naslovom "Romantična violina" predstavit će sjajnog ruskog violinista Aleksandra Trostianskog. Taj iznimni ruski virtuoz nositelj je nagrada s najvećih violinističkih natjecanja poput Paganinija u Genovi i Čajkovskog u Moskvi, a prestižni britanski The Strad označava ga "umjetnikom koji se ne smije ispustiti iz vida".

Mladi i talentirani Trostianski pružit će nam zaista jedinstveni glazbeni užitak: virtuozni 1. violinski koncert poljskog skladatelja Henryka Wieniawskog - tour de force violinističkog umijeća i pravi biser glazbenog romantizma!

Pa iako će to bez sumnje biti jedan od vrhunaca večeri, s podjednakim se nestrpljenjem očekuje i izvedba skladbe Divertimento alla pasticcio - prvog u nizu novootkrivenih djela iz neponovljivog opusa Borisa Papandopula. Njegove partiture uvijek nas oduševljavaju i idu ukorak s najvećim imenima klasične glazbe. Nepresušno vrelo glazbenih ideja koje izviru iz pera ovog majstora, bez ostatka razveseljavaju i glazbenike i publiku.

Koncert u ozračju "Romantične violine" zaključit će naposljetku još jedno majstorsko ostvarenje: sjajna i slavna Peta simfonija ruskog genija Dmitrija Šostakoviča. O ovoj simfoniji proliveno je više tinte nego o bilo kojem drugom ostvarenju glazbe 20. stoljeća, a taj
originalni skladateljev glazbeni testament svojim dojmljivim zvukolikom već desetljećima
osvaja publiku diljem svijeta.

Bez ikakve sumnje - očekuje nas neponovljiva i jedinstvena koncertna večer s bezbroj
glazbenih doživljaja, a Zagrebački filharmoničari i maestro Shao spremno nam poručuju:
"Romantična violina" je doživljaj koji će vas sigurno osvojiti!

19.10.2010. 07:41:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh