« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
E, DAA ...

Roditelji odgovorni za veze u životu svoje djece

Strah od vezivanja pretežno se spočitava muškarcima, no istraživanje je pokazalo da krivnja leži na roditeljima

Želi li vaš partner pravu vezu?
Želi li vaš partner pravu vezu? (FreeDigitalPhotos)
Više o

djeca

,

veze

,

roditelji

,

strah od veze

Roditelji su najčešće krivi za sve, barem u filmovima, no i ozbiljna istraživanja su pokazala da ima dosta toga što im se može natovariti na vrat.

Možda i najozbiljnija stvar je roditeljska odgovornost za ozbiljnost u shvaćanju veza i volja za prihvaćanjem obaveza, koja u velikoj mjeri ovisi o ponašanju roditelja u djetinjstvu.

Naime, istraživanje Sveučilišta u Tel Avivu pokazalo je da strah od vezivanja u dobi između 22 i 28 godina ovisi o tome jesu li roditelji bili ili potpuno nezainteresirani ili previše nametljivi. Oni čiji su roditelji bili, recimo to uvjetno, normalni, nisu imali problema u vezama tog tipa.

No, oni čiji su roditelji bili nezainteresirani za njih i nisu predstavljali važan dio djetinjstva imaju sklonost izbjegavanju bilo kakvih obaveza, kao znak obrambenog mehanizma. Istovremeno, takvi ljudi traže potvrđivanje i intimnost.

Djeca roditelja koji su bili previše zaštitnički nastrojeni imaju jednak problem, kao posljedicu žele da ih svi ostave na miru jer su im roditelji visili nad glavom cijelo djetinjstvo.

Znači, upoznati roditelje partnera koji nema preveliku želju za vezivanjem trebao bi vam biti prioritet kako biste shvatili ponašanje partnera i odlučili što i kako dalje.

12.12.2012. 14:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh