« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
OLA, OLA!

Robben: Olić je pun energije pa ga moramo upozoravati da malo uspori

Pohvale sjajnom Ivici Oliću stižu sa svih strana, a sam Olić kaže kako je ova utakmica bila još bolja od one protiv Manchestera

(Getty Images)
Više o

Ivica Olić

,

Liga prvaka

,

Bayern

,

Arjen Robben

,

Louis van Gaal

Nakon fantastične predstave Ivice Olića koji je s tri gola potopio Lyon, trener Bayerna i suigrači bili su puni hvale na račun hrvatskog nogometnog reprezentativca.

"Osim što je zabio tri gola moram pohvaliti Olićevu taktičku disciplinu. U njega se uvijek možete pouzdati", kazao je nakon sinoćnjeg susreta trener Bayerna Louis van Gaal.

Olića je hvalio i Arjen Robben, koji je uz hrvatskog igrača najzaslužniji što je Bayern stigao do finala Lige prvaka.

"Olić je nevjerojatan, a ono što obožavam kod njega je da na svakoj utakmici daje više od sto posto. On je pun energije i toliko pretrči na utakmici da ga mi suigrači moramo upozoravati da malo uspori. On je veliki igrač i vrlo je važan za našu momčad", izjavio je Robben.

"Zabiti tri gola u tako važnom susretu to stvarno puno znači. Mislio sam da su utakmice protiv Manchester Uniteda u četvrtfinalu najbolje koje sam odigrao u životu, ali ova je bila još bolja. Suigrači su mi olakšali posao", kazao je Olić, koji je tek drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u polufinalu zabio "hat-trick". Prije njega to je ostvario Juventusov napadač Alessandro Del Piero protiv Monaca 1998. godine.

"Najvažniji je bio prvi gol, jer je nakon toga Lyon trebao zabiti tri pogotka da bi prošao dalje, a to nije lako. Nakon toga sam zabio još dva, ma nije moglo biti bolje, kao da sanjam", dodao je Olić, koji je u igri ostao do kraja susreta iako mu je krvarila glava nakon jednog dvoboja sa igračem Lyona.

"Iako mi je krvarila glava želio sam ostati u igri jer sam imao osjećaj da bi mogao zabiti još koji gol. Užitak je igrati u napadu kad momčad tako dobro funkcionira. Presretan sam što smo u finalu i nadam se da ćemo osvojiti naslov", zaključio je hrvatski nogometaš. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 11:32:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh