« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
GOLIJADOM DO MADRIDA

Ivica Olić tri puta zatresao mrežu Lyona, Bayern u finalu Lige prvaka

Bavarci nakon devet godina ponovno igraju finale Lige prvaka, a Lyon bilježi najveći međunarodni uspjeh u povijesti kluba plasmanom u polufinale

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Ivica Olić

,

Liga prvaka

,

Bayern

,

Lyon

S tri zgoditka Ivice Olića nogometaši minhenskog Bayerna svladali su u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka u Lyonu francuski Olympique Lyon s 3:0 i plasirao se u veliko finale.

U prvom dvoboju u Muenchenu Bayern je slavio s 1:0, te se s ukupnih 4:0 plasirao u finale 22. svibnja u Madridu gdje čeka boljega iz dvoboja Barcelona - Inter (1:3)

Junak dvoboja Olić pogodio je u 26., 67. i 78. minuti, pa sada ima ukupno sedam zgoditaka u Ligi prvaka i drugi je strijelac iza Lea Messia. Prvi zgoditak je postigao desnom nogomet, drugi lijevom,a treći glavom za senzacionalnu večer u kojoj je Bayern potpuno deklasirao anemični i trkački inferiorniji Lyon. Da će imati svoju večer Olić je najavaio već u 2. minuti kada je sam izborio loptu i dodao Muelleru koji je promašio vrata s par metara.

Bavarci tako nakon devet godina ponovno igraju finale Lige prvaka, a Lyon je, unatoč porazu koji je mogao biti još gori nakon što je u 57. minuti isključen Cris, bilježi ipak najveći međunarodni uspjeh u povijesti kluba plasmanom u polufinale.

Hrvatsi nogomet će u finalu imati i dva svoja igrača - uz Olića tu je i Danijel Pranjić, koji je zbog dva žuta kartona propustio ogled na Gerlandu.

Olympique Lyon - Bayern München 0:3 (0:1)

Stadion Gerland: Gledatelja 38.000

Lyon: Lloris - Réveillere, Cris, Boumsong, Cissokho (B. Gomis 46) - Govou, Gonalons, Delgado (Pjanić 68), Makoun, Bastos - Lisandro Lopez (Ederson 79)

Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten (Demichelis 46), Badstuber, Contento - Robben (Klose 76), van Bommel, Schweinsteiger (Alaba 79), Hamit Altintop - Müller, OLIĆ. (hina/metro-portal)


27.04.2010. 23:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh