« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Pupovac:

Rješenje za Podravku treba naći Vlada, a ne Sabor

Iz SDSS-a poručuju da vladajuća koalicija neće biti žrtva jednog slučaja i jednog problema

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i Jadranka Kosor
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i Jadranka Kosor (Biljana Gaurina/CROPIX )
Više o

SDSS

,

Milorad Pupovac

,

Jadranka Kosor

,

Podravka

,

vladajuća koalicija

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je večeras novinarima da je premijerku Jadranku Kosor obavijestio na večerašnjem sastanku u Vladi da njegova stranka neće podržati potpredsjednika Vlade ukoliko prijedlog za njegovo razrješenje dođe u Sabor, već da rješenje Podravke treba naći u Vladi.

U prijevodu, bilo bi najbolje da Polančec sam riješi taj slučaj.

"Obavijestio sam je da, ukoliko to dođe u Sabor, da klub SDSS-a, kao i neki drugi klubovi, neće podržati potpredsjednika Polančeca", kazao je Pupovac, novinarima nakon sastanka u Vladi na kojem je s premijerkom, osim o Podravci razgovarao i o ustavnim promjenama i susretu sa slovenskim premijerom Pahorom.

"Ja sam premijerki prenio stajalište kluba SDSS-a. Rješenje Podravke i onoga što ona nosi sa sobom treba se naći u Vladi, prije nego dođe trenutak da ta stvar dođe u Sabor", kazao je Pupovac.

Ukoliko bude potrebno, dodao je, koalicijski partneri će se vrlo brzo naći i ponovno zajedno donijeti zajednički stav koji je relevantan za ono što oni vide kao pristup Podravci. To uključuje, kaže, i drugačije gledanje na Upravni odbor.

"Mi doista mislimo da kompromitacije koje su se dogodile s ovakvim načinom biranja i rada Upravnog odbora, moraju biti promijenjene, a vidjet ćemo koje će to biti najbolje rješenje. Koalicija o tome također mora razgovarati", kazao je Milorad Pupovac.

Upitan hoće li Polančec ostati u Vladi ili ne, Pupovac je kazao da tako ne može govoriti.

"Dio stvari je u rukama samog potpredsjednika Polančeca i što se mene tiče, volio bih da on drži stvari u svojim rukama što je moguće više", kazao je Pupovavc, dodavši kako "nije sasvim siguran da Polančec drži stvari u svojim rukama".

"Najbolje bi bilo da potpredsjednik Polančec sam riješi ovaj slučaj, nego da to rješava koalicija", zaključio je. U protivnom će, dodao je Pupovac koalicija zauzeti stav oko toga.

"Koalicija sasvim sigurno neće htjeti biti žrtva jednog slučaja i jednog problema, jer ako dođe još jedan takav slučaj pa neće se valjda koalicija lomiti na tome nego će slomiti takve slučajeve", kazao je.

Upitan što mu je premijerka rekla o današnjem susretu s Pahorom, kazao je da će se naći oko toga kako bi ih premijerka izvijestila o razgovorima koje je imala danas i koji će se nastaviti na tehničkoj razini.

Vjerujem da će vrlo brzo biti sastanak premijerke s koalicijskim partnerima, a onda i oporbom kako bi nas obavijestila o svim elementima onoga što se razgovara i danas i u danima koji su pred nama, kazao je Pupovac. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 19:41:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh