« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

Risha u Tvornici kulture 6. studenog

Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe

Risha se ne može jednostavno opisati...
Risha se ne može jednostavno opisati... (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Alexander Hacke

,

David Eugene Edwards

,

Risha

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt «Risha» u Tvornicu kulture u utorak, 6. studenog.

Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina.

«David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje «American Twilight». Uskoro nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu «Laughing Stalk» Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici» - prepričao je korjene njihove suradnje Alexander Hacke.

David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.

David Eugen Edwards & Alexander Hacke - «Tryptich»

Zajedničko djelo nosi naziv «Risha», što na arapskom znači «pero» i ne može se opisati uobičajnim izrazima. Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe. Edwards je snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente, dok je Hacke odsvirao klavijature, bas, bubnjeve i bio zadužen za elektronske djelove. Zajedno su stvorili zadivljujuće djelo hipotičkih zvukova i atmosfere, u kojem se osjeti duh njihovih starih radova, ali u isto vrijeme donosi nešto sasvim novo i iznenađujuće. Album «Risha» objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekontruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture.

David Eugene Edwards & Alexander Hacke - «Teach Us To Pray»

Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

  • Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb

  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

 

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

09.08.2018. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh