« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
NAPOKON

RIM postao BlackBerry i predstavio nove BB10 telefone

BlackBerry je danas predstavio BB10 OS i dva nova telefona, Z10 i Q10 te Aliciu Keys kao kreativnu direktoricu

Thorsten Heins predstavlja nove BlackBerryje
Thorsten Heins predstavlja nove BlackBerryje (Screenshot)
Više o

Z10

,

Alicia Keys

,

BlackBerry

,

Research In Motion

,

Q10

BlackBerry se od sada i pravno tako zove, priopćio je izvršni direktor Research In Motion Thorsten Heins na današnjem predstavljanju novih BlackBerryja - Z10 i Q10. Moćni pametni telefoni očekuju se mjesecima, a danas je prikazana nova tehnologija u akciji.

Novi operativni sustav BB10 već se mjesecima testira i tisuće aplikacija prebačeno je na njega u zadnjih nekoliko tjedana, sve u iščekivanju novih telefona i nove poslovne politike kanadske tvrtke. 

Z10 ima 4.2 inčni ekran osjetljiv na dodir, dok Q10 uz ekran osjetljiv na dodir ima i dobro poznatu fizičku tastaturu koja je godinama bila zaštitni znak BlackBerryja. 

Od mnogih noviteta izdvajamo video pozive, apsolutnu integraciju svih socijalnih mreža i servisa tako da samo trebate reći kamo idete na sastanak, on će za vas pripremiti profil osobe koju trebate sresti.

Moguće je skinuti preko 70 tisuća aplikacija za novi operativni susta, a možda i najluđa novost je vijest da je poznata pjevačica Alicia Keys postala Global Creative Director BlackBerryja. 

The Verge je već napravio review Z10

30.01.2013. 17:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh