« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
DEPRA

Riješite se siječanjske depresije

Da, stalno govorimo o ovoj ili onoj depresiji i možda smo malo i dosadni, no ona je ipak tu i ne možemo zažmiriti na to nego reagirati brzo i učinkovito

Ako ste depresivni...
Ako ste depresivni... (Arhiva)
Više o

depresija

,

siječanjska depresija

Depresija, očito, ima raznoraznih - od zimske i blagdanske do postblagdanska, a zapravo bi se sve to zajedno mogo reći samo jednim imenom - siječanjskom.

Uglavno, kako god je vi zvali, depresija i u ove dane nakon dočeka Nove godine hara svijetom, a možda i vašim emocijama.

U posljednjih nekoliko tjedana mnogi od nas su napunili trbuh na blagdanskim druženjima, a ispraznili novčanike. Preko noći smo ušli u siječanj, mjesec koji krasi epitet najdepresivnijeg. 

Ipak osjećaj praznine nakon blagdana rijetko koga ostavi ravnodušnim. Pa, iako je možda nema u medicinskim priručnicima, siječanjska depresija postoji. Ne pomažu ni nerealne novogodišnje odluke.

Kažu - zadovoljiti se malim stvarima - to je recept protiv depresije.

Recept su i vitamini za energiju i raspoloženje, te tjelovježba, savjetuju nutricionisti.

Jesti što više voća i povrća, s naglaskom na citruse koji obiluju vitaminom c, šipak i kivi, zatim jabuke, povrće - idealno zeleno, cvjetasto, korjenasto i nezaobilazno - kupus.

A tu su i depresivne ciklone i kratki dani. Zato, dok ga još ima - uživajte u suncu, jedino tako je možete otjerati od sebe, sve do duljih dana...

07.01.2023. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh