« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Riješite se negativnih misli i započnite dan u dobrom raspoloženju

Jutro je doba dana kad bismo trebali postaviti dobre osnove i ubaciti se u raspoloženje koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz dan, no to nije jednostavno kad smo puni negativnih misli

Pozitivno razmišljanje pomaže
Pozitivno razmišljanje pomaže (Arhiva)
Više o

savjeti

,

negativne misli

,

pozitivne misli

,

promjena razmišljanja

Pozitivno razmišljanje nije uvijek lako, pogotovo u današnje doba puno stresa, problema i negativnih misli koje se uvijek roje negdje u pozadini ... Recept za uspjeh je, unatoč svemu, jednostavan - riješite se negativnih misli i svaki će vam dan biti dobar.

Za početak, morate biti svjesni negativnosti - obratite pažnju na svoje misli i pratite što u vama pokreće pesimizam. Kad to shvatite, bit će vam lakše pronaći način kako ga pobijediti.

Neka vaše negativne misli postanu pozitivne afirmacije - nije jednostavno, iako tako zvuči, no kad shvatite zašto negativne misli dolaze, nije tako komplicirano okrenuti ih u nešto pozitivno. Pozitivne afirmacije snaže samopouzdanje, a pogotovo ako ne izaberete šuplje fraze, već se koncentrirate na neke specifične stvari.

Odbacite vanjske utjecaje - kritika i ogovaranje dio je svakodnevnice, pa ako takve stvari uzimate previše k srcu, teško ćete se riješiti negativnih misli. Prisjetite se djetinjstva i one famozne rečenice koju vam je mama sigurno rekla stotinu puta - na jedno uho unutra, na drugo van - tako se ponašajte prema lošim stvarima koje čujete o sebi.

Usredotočite se na sadašnjost - povijest jest učiteljica života, no lekcije treba stvarno naučiti i krenuti dalje. Ako stalno žalite za propuštenim, ne dozvoljavate sami sebi pogled u budućnost. Stoga, razmišljate o tome što ćete napraviti sada, a prošlost i tako ne možete promijeniti.

Otvorite nove mogućnosti - za početak, u svojoj glavi. Nemojte se tjerati da budete pozitivni, već napravite plan što i kako dalje, pogotovo ako ste bili loši u zadnje vrijeme - na poslu, prema sebi ili drugima. Iskreno priznajte svoje pogreške, to je jedini način da ih više ne radite i omogućite sami sebi napredovanje.

Za kraj. ponašajte se prema sebi kao prema najboljem prijatelju - oprostite pogreške, proslavite dobre odluke, budite suosjećajni i ne osuđujte se previše.

Ako svako jutro prođete kroz ove korake, za što vam je dovoljno i desetak minuta uz prvu kavu, dan će vam biti definitivno bolji nego što bi bio bez toga ... stoga, isprobajte, odlično je!

14.01.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh