Metro-portal.hr

objavljeno 21.11.2013. 09:04:00
SAVJETI

Riješite se glavobolje bez tableta

Ako vas boli glava, to ne znači nužno da je vrijeme vani loše i uzrokuje vam probleme, već je moguće da nešto krivo radite

Rastura vas glava? Evo rješenja ...
Rastura vas glava? Evo rješenja ... (Arhiva)

Kako se riješiti glavobolje bez tableta? Nije toliko komplicirano ako pronađete pravi uzrok, tvrde stručnjaci koji naglašavaju da su vremenske neprilike zapravo rijetko uzrok, već se radi o puno ozbiljnijim problemima.

Za početak, ako vas tijekom dana zaboli glava, prisjetite se koliko ste vremena proveli pred raznim ekranima, ili primjerice pisali brojne poruke i e-mailove na mobitelu. Takvo naprezanje očiju vodi ravno k razarajućoj glavobolji, pa lijepo maknite mobitel i zagasite ekran računala.

Uz to, problem može biti i dehidracija. Cijelo jutro pijete kavu za kavom ili imate veeliku šalicu? Kava je diuretik, izvući će vodu iz vas, a istraživanja su pokazala da već i slaba hidratacija, korak prije dehidracije, uzrokuje glavobolje. Natočite si veliku čašu vode, popijte i ponesite drugu sa sobom, oni koji piju dodatne količine vode imaju bolje pamćenje.

I stres je, naravno, jedan od čestih uzroka glavobolja. Ako shvatite da vas je atmosfera i užurbanost dotukla, povucite se malo u tamniji kutak sobe, zatvorite oči, isključite sve što vas može ometati i odmorite se.

Vršcima prstiju izmasirajte si čelo kružnim pokretima, a pritom duboko udahnite i polako izdišite nekoliko puta, po mogućnosti uz otvoren prozor. Glavobolja će proći čim se uspijete smiriti. 

21.11.2013. 09:04:00
http://metro-portal.hr/rijesite-se-glavobolje-bez-tableta/81727/