« Život
objavljeno prije 11 godina
PAZITE

Riječi koje će vam uništiti brak

Neke riječi jednostavno ne treba koristiti u svađama i raspravama jer se nekako uvijek krivo shvate

Par krivih riječi i sve ode kvragu
Par krivih riječi i sve ode kvragu (Arhiva)
Više o

svađa

,

rasprava

,

riječi

,

bračna svađa

Riječi i njihovo značenje najviše dolaze do izražaja u bračnim raspravama i svađama, a postoje neke koje treba obavezno izbjegavati ako ne želite dodatno zakomplicirati ionako tešku situaciju.

Uvijek je jedna od riječi koja daje osjećaj pravednosti i krutosti, pa kad tako nešto izgovorite, zapravo partneru implicirate krivnju, ostavljate dojam da ste vi u pravu i da je to tako i nikako drugačije. Uz to, ova riječ ne daje mogućnost trećeg rješenja.

Nikad je možda još i gora riječ jer širi ozračje konačnosti i beznađa, a partneru na taj način govoriti da nije dobar i neće biti, te da smatrate nemogućim neku promjenu u pozitivnom smjeru.

Dosta razumljivo, riječ razvod također ne pridonosi boljem razumijevanju i rješavanju problema, upravo obrnuto, a bilo koja psovka izaziva nepopravljivu štetu, jer odajete dojam osobe koja prezire svog partnera, kojem onda ne ostavljate puno prostora za dogovor.

Ali je vrlo manipulatorska riječ, jer zapravo negira ono što ste prije izrekli, tipa: Ti si stvarno krasna osoba, ali ... Na taj ćete način sve pozitivno okrenuti u negativno i otjerati i ono malo povjerenja što je ostalo. 

Stoga, ma koliko vam krvi navrlo u glavu, pripazite kako se izražavate jer pogrešnim izborom riječi možete upravo vi biti odgovorni za raspad veze, iako to zapravo niste željeli.

21.05.2013. 22:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh