« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
DAN I NOĆ

Režim spavanja za lijepu i zdravu kosu

Kosu je važno hraniti i tetošiti čak i tijekom noći jer i tad može biti izložena raznoraznim štetnim utjecajima

Režim spavanja za lijepu i zdravu kosu
Režim spavanja za lijepu i zdravu kosu (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

spavanje

,

ljepota

,

kosa

Vaša kosa uživa potpunu pozornost tijekom dana - šamponirate je, stavljate regeneratore i hranjive maske. Međutim, kako bi ona bila svilena, nježna, zdrava i lijepa dnevna briga nije dovoljna. Važno je, dakle, o kosi brinuti i tijekom noći. Evo nekoliko savjeta koje biste mogli primijeniti prije nego odete u krevet.

Ne - spavati s proizvodima za kosu u njoj. Da - prati kosu. Isto kao i s licem, prije spavanja morate skinuti svu šminku. Tako ni u kosi ne smije biti gela, voska, pjene ni laka. Važno je da vam tijekom noći kosa i tjeme budu čisti kako bi mogli disati. U slučaju da ste nešto imali u kosi, operite je blagim šamponom prije spavanja.

>> Testirajte zdravlje svoje kose na jednostavan način

Ne - spavati sa zapetljanom, nepočešljanom kosom. Da - češljati kosu prije kreveta. Zapetljana, zamršena kosa jedan je od glavnih razloga za njeno pucanje. Kosa u čvorovima je konstantno pod stresom pa lakše ispada. Počešljajte se prije odlaska u krevet. Velik dio stručnjaka sugerira da biste trebali spavati s puštenom kosom jer se ona tako lakše oporavlja. Ako vam je nezgodno spavati na taj način, vežite kosu u rep, ali sasvim lagano. nemojte ju vezati u punđe ili pletenice.

>> Frizer Scarlett Johansson daje savjete za njegu kose

Ne - pustiti kosu da bude suha. Da - vlažiti, vlažiti i vlažiti. Važno je da kosu nahranite prije spavanja. Oni sa suhom i slabom kosom to moraju činiti redovito i često. Postoje brojne vrste sredstava koje možete nanijeti na kosu i ostaviti ih preko noći. Važnije je da tretirate vrhove i same vlasi prije nego tjeme i korijenje - tako ćete izbjeći ispucale vrhove i masnu kožu.

Ne - kosu izlagati grubim tkaninama. Da - spavati na svilenim jastučnicama. Ako vam je kosa iznimno osjetljiva, nabavite mekane jastuke sa jastučnicama od blagih i nježnih materijala poput svile ili pamuka. Dok spavate vaša kosa se trlja od tkaninu što može dovesti do njena pucanja.

31.10.2012. 22:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh