« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NA KRATKO

Registar branitelja objavljen na internetu

Navodno dobro čuvanu tajnu MORH-a na čijem se (ne)otkrivanju skupljaju politički bodovi, provalili su, čini se, hakeri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

MORH

,

registar branitelja

,

hrvatski branitelji

Dok razne braniteljske udruge, vlada i oporba već mjesecima raspravljaju o tome treba li se ili ne objaviti registar branitelja iz Domovinskog rata, danas ih je netko preduhitrio. Naime, registar branitelja je objavljen večeras u 19 sati na internetskoj stranici www.registarbranitelja.com.

Kako javljaju mediji, registar je ukraden iz Ministarstva obrane, a objavila ga je njemačka kompjuterska tvrtka. Dakle, navodno dobro čuvanu tajnu na čijem se (ne)otkrivanju skupljaju politički bodovi, provalili su, čini se, hakeri.

Autor ili autori stranice pišu kako su ovom objavom skinuli teret s vlade, a navode kako je registar ratnih veterana dostupan i u drugim zemljama, pa nema razloga da ne bude objavljen i u Hrvatskoj.

Navode i kako registar nije cjelovit, već da se u njemu nalazi oko 90 posto svih trenutno registriranih branitelja. Iz registra su, kako kažu, izuzete sve potencijalno osjetljive postrojbe, kako bi se spriječilo ugrožavanje sigurnosti njihovih pripadnika.

Autori pišu kako će stranica biti aktivna kratko vrijme kako registar ne bi ostao trajan resurs na internetu, ''ali opet dovoljno dugo da damo vremena vlasti da organizira vlastiti registar". Kažu kako će stranicu ugasiti tek kada vlast odluči objaviti svoj registar.

Stranica je bila dostupna tek pola sata i oko 19.30 joj se više nije moglo pristupiti.

06.04.2010. 20:00:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh