« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SSSH U PET DO 12

Rijeka: Sutra se prosvjeduje pod motom 'Radnici zajedno'

Iz županijskog ureda SSSH podsjećaju da se prosvjed organizira zbog teškog stanja u zemlji, stalnog rasta nezaposlenosti te nedovoljno plaćenih radnih mjesta

Juraj Šoljić, sindikalni povjerenik metalaca u '3. maju'
Juraj Šoljić, sindikalni povjerenik metalaca u '3. maju' (Željko Šop/CROPIX)
Više o

SSSH

,

prosvjed

,

Rijeka

,

INA

,

3. maj

,

Juraj Šoljić

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, organizatora prosvjednog skupa koji će se sutra s početkom "pet do 12" održati na riječkom Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, na današnjoj su konferenciji za novinare izvijestili o zadnjim pripremama za taj prosvjed koji će se odvijati pod motom "Radnici zajedno".

Istaknuli su da imaju sve širu potporu prosvjedu, ali i upozorili na probleme na koje nailaze u pojednim tvrtkama.

Tako je u Ini još ranije zabranjeno lijepljenje plakata koji pozivaju na prosvjed, a Ivica Perinić iz Sindikata EKN-a ističe da su unatoč tomu danas proveli svoj naum u djelo uz poruku kako im poslodavci ne mogu braniti koliko oni mogu lijepiti. Sindikalni predstavnici iz brodogradilišta "3. maj" izvijestili su kako im je uskraćeno da se okupe u krugu brodogradilišta, da na prosvjed idu u radnim odjelima i da koriste logo "3. maja" izvan brodogradilišta.

No, zbog takvih poteza i oni koji nisu mislili, sada će doći na prosvjed, kaže sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u "3. maju" Juraj Šoljić. Predstavnici Ureda SSSH za Primorsko-goransku županiju ističu kako su se gotovo svi granski sindikati na području županije uključili u organizaciju prosvjeda te da prosvjed ima sve veću podršku.

Potporu sindikalistima dali su primjerice studenti riječkog Tehničkog i Filozofskog fakulteta kao i riječki rokeri. Iz županijskog ureda SSSH podsjećaju da se prosvjed organizira zbog teškog stanja u zemlji, stalnog rasta nezaposlenosti te nedovoljno plaćenih radnih mjesta. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh