« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
FESTIVALI

Reflektor, boutique festival na platou Tuškanac

S predznakom "art and music festivala" kompletan program Reflektora bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima - izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima

Reflektor je novi zagrebački festival
Reflektor je novi zagrebački festival (Itch)
Više o

ulaznice

,

plato Tuškanac

,

cijena ulaznica

,

Lovely Quinces

,

Jonathan

,

Reflektor festival

,

Anna Calvi

,

Side Project

,

Blood Red Shoes

Reflektor, novi zagrebački boutique festival, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac, u samom centru grada. U petak 3. lipnja nastupit će dvije sjajne kantautorice, Anna Calvi i Lovely Quinces te nova electro pop atrakcija Side Project. Subotnji line up sačinjavaju alter rock duo Blood Red Shoes i riječki Jonathan.

S predznakom "art and music festivala" kompletan program Reflektora bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima - izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima.

PETAK, 3. LIPNJA

ANNA CALVI

Svirka na Reflektoru bit će premijeran nastup ove fantastične britanske kantautorice u Zagrebu (dosad je kod nas nastupala samo na Terraneu). Anna Calvi na popisu izdanja ima dva albuma, "Anna Calvi" (2011.) i "One Breath" (2013.), oba nominirana za najprestižniju otočku glazbenu nagradu, Mercury Awards te odličan EP "Strange Weather" (2014.) na kojem je obradila izvođače poput Davida Bowiea, FKA Twigs ili grupe Suicide. Godine 2015. Anna je snimila pjesmu "The Heart Of You" za potrebe filma "Trilogija različita: Pobunjena" koju je producirao Adrian Utley iz Portisheada, a početom ove godine dodala je jednu numeru za "Strung Out in Heaven, a David Bowie covers EP".

 

Video: Anna Calvi - "Desire"

Anna Calvi poznata je po intenzivnom sviranju gitare i live nastupu u kojem često upravo na gitari pokušava kreirati zvukove drugih instrumenata. Već od samih početaka karijere kritike ne prestaju pričati o njezinim svirama u superlativima ističuću da je se mora uživo čuti njezino strastveno muziciranje.

U nevjerojatno uspješnih osam godina na sceni svirala je turneje s Arctic Monkeys, Interpolom, Caveovim bendom Grinderman i Morrisseyom i surađivala s Brianom Enom, Davidom Byrneom, Marianne Faithfull te inovativnim i eklektičnim Heritage Orchestraom. Izvan glazbenog svijeta Anna je jako puno surađivala s prestižnim imenima i brendovima modne industije, od Karla Lagerfelda, Chanela, Guccija do magazine Vogue.

Domaćoj publici još je u živom sjećanju fantastičan nastup u ljubljanskom Kinu Šiška 2014. koji je bio rasprodan pet dana prije održavanja.

LOVELY QUINCES

U protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Lovely Quinces, od objave dva izuzetno zapažena EP-a, "No Room For Us" I "Meet Me In Moscow, Part One" preko otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu, rasprodanih klubova u Hrvatskoj, regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto. Ponajveća priznanja došla su kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta. Nakon svega, aktualan EP "Meet Me In Moscow, Part One" nomiran je za Europski nezavisni album godine biran od strane IMPALE.

Video: Lovely Quinces - "Wrong House"

SIDE PROJECT

Nakon uspješne promocije debitantskog albuma „Things Which No One Else Should Know About", Side Project će nastupiti na Reflektoru gdje će kombinacija synthova i električne gitare odlično zaokružiti njihov graveyard-pop potpis. Za Side Project sve je počelo s obradama bendova kao što su Depeche Mode, Muse i Texasa, a debi izdanje dobio je iznimn pohvale domaćih medija.

Video: Side Project "Glitter"

SUBOTA, 4. LIPNJA

BLOOD RED SHOES

Blood Red Shoes su alter punk rock band  iz Brigtona kojeg čine prekrasna Laura-Mary Carter (gitara, vocal) i Steven Ansell (bubnjevi, vocal), energičan duo čija dva zagrebačka koncerta su mediji uvrštavali među najbolje tih sezona. Karizmatična Laurina pojava i čvrsto Steveovo bubnjanje svrstava BRS rame uz rame sa sličnim žensko-muškim kombinacijama poput The White Stripesa ili Handsome Fursa, a sa gotovo 200 dana godišnje provedenih na turnejama nije niti čudo da su iznimno dojmljiva rock'n'roll mašina.

Band iza sebe ima 4 studijska albuma, "Box of Secrets", "Fire Like This", "In Time to Voices" i "Blood Red Shoes", te kompilaciju raritetnih snimaka "Tied At The Wrist". U 2016. fokus će im biti finiširanje novih pjesama, uz samo nekoliko probranih nastupa među kojima je i onaj na Reflektor festivalu.

Video: Blood Red Shoes - "Speech Coma"

JONATHAN

Nastup Jonathana na Reflektoru idealno će se poklopiti s objavom njihovog novog materijala koji će, sad je to sigurno, izaći u formi dva mini albuma. Prvo izdanje planirano je upravo za lipanj, neposredno nakon svirke na novom zagrebačkom festivalu.

Nastupnom "Maggie" i debut albumom "Bliss" riječka grupa Jonathan digla je proteklih par godina neviđen hype na ovim područjima čemu su pomogle I pjesme "Communicate!" i "Pictures" te "Try To Get Even", skinuta s maxi singla "Getting Closer Is Keeping Us Apart". Usljedili su nastupi po cijeloj regiji i van nje među kojima se posebno isitiču oni na Exitu, Flow i InMusic Festivalu, Pozitivnom koncertu, Eurosonicu, Wavesu u Bratislavi i Beču, u rasprodanoj Tvornici, Saxu, Palachu te podrška Editorsima na ukupno četiri koncerta.

Video: Jonathan - "Try To Get Even"

ULAZNICE

U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice.

Dnevne za 3. lipnja u pretprodaji iznose 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.

Dnevne za 4. lipnja u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

 

SLUŽBENA PRODAJNA MJESTA:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 1

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18

  • Prodajna mjesta Entria I online www.entrio.hr

07.03.2016. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh