« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine
NOVOSTI

Redmi Bend je jeftinija alternativa Xiaomi Mi Banda 4

U dizajnu prva Redmi fitness narukvica se osjetno razlikuje od linije Xiaomi Mi Banda jer prednja strana je više ravna i slična Fitbit Charge 4 modelu.

Redmi Band
Redmi Band (Xiaomi)
Više o

Redmi Band

,

Xiaomi Redmi

Nakon što je postao neovisna marka, Redmi ne samo da proizvodi pametne telefone, već je lansirao i IoT uređaje, usmjerivače, a sada je su lansirali prvu pametnu narukvicu pod nazivom Redmi Band. Što je zanimljivo u ovoj fitness narukvici?

U dizajnu prva Redmi fitness narukvica se osjetno razlikuje od linije Xiaomi Mi Banda jer prednja strana je više ravna i slična Fitbit Charge 4 modelu. Ima otpornost na vodu od 5 ATM. Drugim riječima, odolijeva prskanju ili tuširanju. Zaslon je u boji, 1,08-inčni nepoznate razlučivosti. Dolazi s izborom od 72 sata pri prvom pokretanju. Korisnicima će biti dostupne opcije narančaste, maslinasto zelene, plave i crne boje remena u koji je integriran Redmi Bend.

Narukvica pruža praćenje pet vrsta sportskih aktivnosti ( trčanje, dizanje utega, biciklizam, šetnje...). Ima i optički senzor za praćenje rada srca tijekom treninga i tijekom dana. Uz to, uređaj podržava praćenje kvalitete i trajanja spavanja što je već standardna opcija na ovoj vrsti uređaja. Međutim, na NFC se ne može računati. Redmi Band je kompatibilan sa Android pametnim telefonima što ga čini više nego operativnim s ogromnim brojem uređaja.

Baterija do 2 tjedna

Proizvođač tvrdi da će Redmi Band u normalnoj uporabi raditi bez ponovnog punjenja 14 dana. Zanimljivo je da ne zahtijeva posebno postolje ili kabel za punjenje. Može se napuniti običnim microUSB kabelom .

Cijena i dostupnost

Redmi Band bit će dostupan u Kini po cijeni od 95 Yuana, odnosno nešto više od 12 eura (bez poreza) po trenutnom tečaju. Nije poznato hoće li se pojaviti u Hrvatskoj ili kada, ali jedno je sigurno - to jedna od najjeftinijih opcija na tržištu.  

Piše: Sanja Ledinek
07.04.2020. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh