« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PRIRODNO I BESPLATNO

Recesijska kozmetika - izgledajte fenomenalno za nula kuna

Prestanite bacati velike količine novaca svaki mjesec kupujući proizvode upitne efikasnosti. Za lijepu kosu i kožu ne morate ići dalje od vlastite kuhinje

Fotografija vijesti
Više o

prirodna kozmetika

,

kozmetika

,

mlađi izgled

,

ženska ljepota

Tko kaže da morate potrošiti polovicu plaće (ukoliko ste jedan od sretnika koji imaju posao) na preskupe proizvode za njegu kose i kože? Majka priroda učinila je da se brojni proizvodi koje možete naći u svom hladnjaku ili u kuhinji mogu koristiti za čitav niz tretmana s kojima će vaša kosa i koža naprosto zablistati. Donosimo vam nekoliko najboljih ideja.

Jagode 

Osim što su iznimno ukusan i zdrav obrok (pa čak i kad povremeno „zgriješite" posipajući ih s malo šećera), od jagoda se može napraviti i izvrsna prirodna pasta za zube. Jednom dnevno zdrobite dva-tri komada u manjoj zdjeli, pretvorite je u kašu i koristite umjesto paste. Za svega tjedan dana vaši će zubi biti zamjetno bjelji, efekt kakav nećete moći postići niti jednom klasičnom pastom.

Med

Spasioc za kosu i kožu. Med je prirodni antiseptik i humektant (sredstvo za zadržavanje vlage) koji pomaže koži da očuva prirodnu vlažnost. Imate li i vi upaljene akne po svom licu koje vam jako idu na živce, premažite ih s malo meda kako bi ubrzali proces liječenja i smanjili upalu. Isto tako, možete pomiješati malo meda s klasičnim regeneratorom za kosu kako biste napravili fenomenalnu masku za kosu. Na kraju, namažite prije spavanja usne medom i uživajte u punim, sočnim usnama. Ipak, budite oprezni, med je iznimno ljepljiv i ima tendenciju da se lijepi za stvari koje ne želite da budu zalijepljene. Uvijek krenite s manjom količinom nego mislite da vam je potrebno, pa ako treba još, postupno dodavajte.

Krumpiri

Krumpiri su prepuni ekstrakata koji pomažu smanjiti otekline i podbuhlost. Ogulite koru mladog krumpira, isjeckajte ga na tanke kolute i pustite da odstoji sat vremena u hladnjaku. Nakon toga, stavite ploške ispod svojih očiju i sljedećih 15 minuta mirujte dok antioksidansi iz krumpira odrade svoje. Nakon toga, sve što trebate jest uživati u svojim nepostojećim podočnjacima.

Cimet

Ovaj fantastični začin nije samo odličan prilog svakom zimskom čaju, već ima i odličan učinak na vašu kožu. Pospite malo cimeta na vrh vašeg omiljenog sjajila za usne ili napravite masku za lice od meda i cimeta koja će napraviti blagi piling te isušiti sve ružne akne dajući vašoj koži svjež i odmoran izgled. Sad još samo trebate naći svog frajera na kauču i dat mu jedan sočni, slatki poljubac.

Jogurt

 Fenomenalno sredstvo za prirodnu hidrataciju umorne kože, a zbog mliječne kiseline koju sadrži i odlično sredstvo za blagi piling. Koristite ga u osvjeažvajućoj maski za lice ili namačite ruke u njemu kako biste omekšali i zaliječili kutikule na noktima. Ako je to moguće, koristite što je moguće gušći jogurt, budući da će učinak biti snažniji.

Sok od brusnice

Kad govorimo o soku od brusnice, ne mislimo na onu šećernu katastrofu prepunu konzervansa koju možete kupiti u trgovini. Štoviše, ukoliko stavite tako nešto na kožu, ne odgovaramo za posljedice. Prirodni sok od brusnica jedna je od najbolje skrivanih tajni sjajne kose poznatih latinoameričkih glumica. Nanesite ga na vlažnu kosu za vrijeme tuširanja, masirajte tjeme minutu-dvije i pustite da odstoji što je dulje moguće prije negoli ga dobro isperete.

Kava

Kava ima nekoliko blagotvornih učinaka, ovisno o tome koju vrstu koristite. Tamna pržena kava može se koristiti nakon regeneratora za kosu kako bi dodali bogatstvo svojoj smeđoj boji kose. Instant kava može se dodati direktno u regenerator za isti učinak, a „obična" mljevena kava odlična je za sjajan piling lica kojim ćete s njega ukloniti sve mrtve stanice kože, koja će zasjati svojim punim sjajem.

30.10.2011. 22:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh