« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 18 dana i 19 sati
MLJAC!

Recepti za Halloween - kockasta bundeva

Evo recepta za kockastu bundevu od kojeg će vam sva čula proraditi i uživat ćete

Kockasta bundeva
Kockasta bundeva (Lavazza)
Više o

recepti

,

Halloween

,

Noć vještica

,

kolači

,

kockasta bundeva

Halloween je prilika da pokažemo sve svoje kulinarske sposobnosti, pa tako i one koje se tiču slastica - evo recepta za kockastu bundevu od kojeg će vam sva čula proraditi i uživat ćete:

Sastojci i priprema

KOCKASTA BUNDEVA

Sastojci za Qualita' Oro kremu od kave

340 g vrhnja
112 g mlijeka
135 g žumanjka
90 g kristalnog šećera
200 g mliječne čokolade
30 g Lavazza ¡ Qualità Oro (pripremljene na ristretto način)
3.5 g želatine

Priprema

U velikom loncu kuhajte žumanjke sa šećerom, mlijekom i vrhnjem 10 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte čokoladu i kavu. Izmiješajte mikserom i držite u hladnjaku na 4° C. Kada se zgusne, koristeći slastičarsku špricu na dnu kockastog kalupa formirajte grudice i stavite u zamrzivač.

Sastojci za kandiranu bundevu

200 g svježe bundeve
500 g vode
500 g šećera

Priprema

U loncu lagano prokuhajte vodu i šećer nekoliko minuta. U sirup koji ste dobili stavite bundu izrezanu na male kvadrate i lagano kuhajte 15 minuta.

Isključite vatru i ostavite da se ohlade u loncu. Sljedećeg dana izvadite komadiće bundeve ih iz sirupa i ostavite da se ocijedi višak šećera i da se osuše.

Sastojci za kremu od mascarponea

250 g vrhnja
60 g žumanjka
40 g šećera
1 prstohvat soli
6 g želatine
250 g mascarponea

Priprema

Kuhajte žumanjke, šećer, sol i vrhnje u velikom loncu na 80° C. Uklonite s vatre i dodajte želatinu. Dobro promiješajte i dodajte mascarpone. Ostavite u hladnjaku 24 sata, a zatim miksajte oko 5 minuta.

Sastojci za kocke

50 g izdrobljenih macaroon keksa
Krema od kave
Krema od mascarponea

Priprema

U kockasti kalup u kojem se nalaze grudice kreme od kave naizmjence dodajete kremu od mascarponea, komadiće kandirane bundeve i macaroon kekse. Stavite u zamrzivač.

Sastojci za narančastu glazuru od čokolade

200 g bijele čokolade
1 g narančaste jestive boje za čokoladu

Priprema

Rastopite čokoladu i obojite je narančastom bojom. Dobro izmiješajte nekoliko minuta. Brzo umočite svaku još zamrznutu kocku od vrhnja u glazuru.

Ukrašavanje

Brončani sprej

Isprobajte, genijalno je!

27.10.2018. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh