« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK KRITIKA

Recenzija sa ZFF-a: Kad padne mrak

U ovom mockumentaryju pratimo (ne)živote četvorice cimera u pomalo oronuloj kući u Wellingtonu koji se samo trude izaći na kraj s besmrtnošću u 21. stoljeću

Vampiri na novozelandski način
Vampiri na novozelandski način (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Kad padne mrak

Turistička zajednica Novog Zelanda u posljednjih trinaest godina sigurno je zgrnula ogromne novce zbog obožavatelja ekranizacija Tolkienovih djela koji posjećuju lokacije gdje su Peter Jackson i ekipa snimali, te rezigniranih studenata humanističkih znanosti koji su shvatili kako im njihove diplome ne vrijede ni pišljiva boba u današnjoj ekonomiji i otišli čuvati ovce na brdašca Aotearoe.

Naravno, od viška turista glava ne boli, a zemlja dugog bijelog oblaka osim ovaca, lijepih krajolika i hobita za ponuditi ima još jednu turističku atrakciju - vampire, vukodlake i ostala nemrtva bića.

U ovom mockumentaryju pratimo (ne)živote Viaga (Taika Waititi), Deacona (Jonathan Brugh), Vladislava (Jemaine Clement) i Petyra (Ben Fransham), četvorice cimera u pomalo oronuloj kući u Wellingtonu koji se samo trude izaći na kraj s besmrtnošću u 21. stoljeću.

Osim što jedan od njih nije oprao krvavo posuđe već pet godina, a drugi nikako da pospremi ljudske i životinjske ostatke ispred svoje grobnice, suživot im se dodatno zakomplicira kada im se pridruži Nick (Cori Gonzalez-Macuer), novougrizeni vampir koji unese pomutnju u njihovu rutinu.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

04.11.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh