« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK KRITIKA

Recenzija sa ZFF-a: Cure – Život druge

Cure - život druge drugi je cjelovečernji igrani film redateljice Andree Štake nakon Gospođice iz 2006, a inspiriran je stvarnim događajem

Cure - život druge je istinita priča
Cure - život druge je istinita priča (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Cure - život druge

Grad je Dubrovnik, godina je 1993., Cvjetna je nedjelja. Dvije mlade djevojke same odlaze na brdo Petku, no samo se jedna od njih vraća. Eta je Dubrovčanka koja je djetinjstvo proživjela u ratu, a Linda je Švicarka hrvatskoga podrijetla, fina doktorova kći do koje je Domovinski rat dopro samo u pričama drugih.

Cure se upuštaju u tipičan tinejdžerski razgovor o seksu, koji Etu zabavlja, a Lindu pomalo plaši. Na Etin nagovor zamijene odjeću i njihova igra završava svađom i kobnim padom jedne od njih na stijene.

Cure - život druge drugi je cjelovečernji igrani film redateljice Andree Štake nakon Gospođice iz 2006., a već na uvodnoj špici piše kako je inspiriran stvarnim događajem.

"Odmalena znam za tu priču, a kada sam kasnije željela saznati više detalja o njoj, od svakog sam dobila različitu verziju, i to je za mene bilo posebno zastrašujuće. Misteriozno je to što se djevojkama desilo, kao i to da svi imaju svoje viđenje tog događaja", za Radiosarajevo.ba rekla je redateljica.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

29.10.2014. 11:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh