« Film
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Batman vs Superman: Zora pravednika

DC Comics nastoji preko sve spektakularnijih filmova o herojima projicirati na Hollywood svoj status stripovske velesile

DC Comics nada se uspjehu nove franšize
DC Comics nada se uspjehu nove franšize (Arhiva)
Više o

DC Comics

,

Batman vs Superman

,

Zora pravednika

DC Comics danas dosta podsjeća na carsku Njemačku početkom 20. stoljeća. Isto kako su tada njemačka brodogradilišta štancala sve veće, sve bolje naoružane i sve oklopljenije bojne brodove kako bi na svjetskim oceanima projicirali moć najveće kontinentalne sile, tako sada DC Comics nastoji preko sve spektakularnijih filmova o herojima projicirati na Hollywood svoj status stripovske velesile.

I isto kako je Njemačku u tim naporima frustriralo to što je Britanija - zahvaljujući prednosti stečenoj nekoliko stoljeća ranije - ipak zadržavala status neupitnoga mornaričkog hegemona, tako danas DC-jevce frustrira to što je njihov glavni konkurent Marvel Comics takve filmove počeo raditi mnogo ranije i daleko uspješnije, odnosno što je kroz sustav fiktivnih univerzuma i franšiza povezanih crossoverima sebi napravio vlastitu tiskaru novca.

DC Comics nešto je slično pokušao učiniti tek nedavno preko novopokrenute franšize o Batmanu, ali rezultati toga tek predstoje, a što se kritičara tiče, ta će franšiza još dugo biti inferiorna Marvelu. Takav se dojam, čini se, stječe nakon "toplog zeca" kroz koji je propušten Batman protiv Supermana, prvi veći filmski crossover, zamišljen kao svojevrsna podloga za vlastit filmski univerzum.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

10.04.2016. 15:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh