« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
AFERA TEK POČINJE

Rebekah Brooks puštena uz jamčevinu

Uhićenje Rebekah Brooks deseto je u sklopu istrage o aferi News of the Worlda

Rebekah Brooks
Rebekah Brooks (YouTube)
Više o

News of the World

,

Rupert Murdoch

,

rebekah brooks

Rebekah Brooks, bivša glavna urednica News of the Worlda i direktorica News Internationala, te bliska i odana suradnica medijskog magnata Ruperta Murdocha, puštena je uz jamčevinu nakon 12 sati provedenih na ispitivanju, objavila je u ponedjeljak u priopćenju londonska metropolitanska policija, a prenosi Hina.

Rebekah Brooks uhićena je u nedjelju u sklopu istrage o aferi News of the Worlda, lista u Murdochovu vlasništvu, čiji su novinari i urednici optuženi za prisluškivanje i hakiranje telefona slavnih i anonimnih osoba. Posljedica toga dosad nezabilježenog skandala u Britaniji bilo je gašenje News of the Worlda i Murdochova javna isprika objavljena u svim tamošnjim listovima.

Uhićenje Rebekah Brooks deseto je u sklopu istrage o aferi News of the Worlda. U policiju će se ponovo morati javiti na jesen. BBC je javio da je Brooks osumnjičena za urotu s ciljem prisluškivanja i za korupciju.

U nedjelju navečer šef britanske policije Paul Stephenson podnio je ostavku zbog povezanosti sa skandalom prisluškivanja za koji je optužena medijska skupina magnata Ruperta Murdocha.

Najviše rangirani britanski policajac bio je suočen s velikim kritikama jer je zaposlio bivšeg urednika News of the Worlda Neila Wallisa za svoga savjetnika. Wallis je uhićen u četvrtak iz istog razloga kao i Brooks tri dana kasnije. Polemika o bliskim odnosima "News Internationala" s policijom dodatno je potaknuta otkrićem da se šef Scotland Yarda 18 puta sastao s njihovim čelnicima između 2006. i 2011. godine.

Stephenson je na tiskovnoj konferenciji rekao da nije znao da se News of the World bavi prisluškivanjem i da dužnost napušta netaknuta integriteta.

18.07.2011. 09:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh