« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BURNO U ZAGREBU

Rebalans prošao, taksisti nastavljaju štrajk, tramvaji kasne

Zbog prosvjeda taksista otežan je tramvajski promet, Gradska skupština izglasala je rebalans proračuna

Milan Bandić
Milan Bandić (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

rebalans proračuna

,

štrajk taksista

,

zagrebački taksisti

,

taxi

Zastupnici u Gradskoj skupštini podržali su većinom glasova (34 za, sedam protiv) prijedlog rebalansa zagrebačkog proračuna odnosno proračunsko smanjenje za 720 milijuna kuna, na 6,6 milijardi kuna.

"Nemoguća je misija smanjiti proračun, a nekoga ne oštetiti", kazao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić na primjedbe da je nezavisna kultura ostala bez dijela novca namijenjenog za njihove programe. Kazao je i da u vrijeme krize nije moguće izdvojiti više za mjesnu samoupravu navodeći kako ima nešto i u boljoj organizaciji rada.

Dok Gradska skupština raspravlja o izvješću o radu gradonačelnika u prvoj polovici ove godine, taksisti su i dalje pred ulazom u Staru gradsku vijećnicu, no policija je "raščistila" promet kroz Mesničku ulicu. U policiji se doznaje da je jedan taksist (1962.) uhićen u Mesničkoj zbog odbijanja policijske zapovjedi i priveden u policijsku postaju te da će policija protiv prosvjednika - prekršitelja podnijeti prekršajne prijave.

U Staroj gradskoj vijećnici, na galeriji, raspravu mirno prate predstavnici zagrebačkih, ali i riječkih taksista. Riječani su novinarima kazali da su spremi za dolazak na zagrebačke ulice čim se donese nova odluka odnosno čim bude završena potrebna procedura.

Problemi za tramvaje

Otežan je tramvajski promet užim središtem grada zbog kolone taxi vozila, koji prosvjeduju, priopćio je danas popodne ZET.

Zbog kolone taksi prosvjednika kod Mesničke i u obližnjim ulicama zagrebačkog centra, tramvajske linije koje prolaze središnjim gradskim trgom kasne i do 30 minuta, a slaba protočnost prometa odražava se i na ostatak ZET-ove prometne mreže. ZET u priopćenju također navodi da je autobusna linija 150 koja od Garaže Tuškanac vozi prema Gornjem gradu i dalje je u prekidu zbog prosvjeda taksista.

U nastavku poslijepodneva moguća su povremena preusmjeravanja pojedinih tramvajskih linija kako bi se izbjegla veća neredovitost, najavljuju u ZET-u.

Dok su jutros zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini raspravljali o rebalansu proračuna zagrebački taksisti blokirali su ulaz u Staru gradsku vijećnicu duž Ćirilometodske ulice na Gornjem gradu.(hina/metro-portal)

26.10.2010. 15:26:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    26.10.2010. 15:38
    živciraju me ti taksisti. prvo su godinama nenormalno skupi da mi niti jednom u životu nisu bili od koristi; drugo kad voze, voze ko manijaci i ugrožavaju sigurnost i treće sad još blokiraju pola grada po ovom hladnom i kišovitom vremenu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh