« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŠTO DALJE?

Taksisti prekinuli blokadu prometnica

Upravni odbor udruge Radio taksi Zagreb večeras zasjeda i odlučit će o daljnjim koracima, potvrdio je glasnogovornik udruge Radio taksi Zagreb

Zagrebački taksisti
Zagrebački taksisti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

prosvjed

,

taksisti

,

taksi

Zagrebački taksisti prekinuli su večeras prosvjed, nakon što je upravni odbor udruge Radio taksi Zagreb donio odluku o prekidu prosvjeda, izjavio je glasnogovornik udruge Mirsad Hukić. "Taksiji su počeli voziti redovito, a oko 20 sati prekinuli su i blokadu Ćirilometodske ulice ispred Gradske skupštine", dodao je. Izrazivši nezadovoljstvo taksista današnjom odlukom zagrebačke Gradske skupštine o liberalizaciji autotaksi prijevoza, istaknuo je kako su taksisti prekinuli prosvjede zbog građana.

Upravni odbor udruge Radio taksi Zagreb večeras zasjeda i odlučit će o daljnjim koracima, rekao je Hukić, ispričavši se svim građanima koji su zbog prosvjeda taksista danas imali problema u gradskom prijevozu. Taksisti su danas blokirali vozilima neke od ulica u užem središtu Zagreba, prometnice oko Gradske skupštine i sam ulaz u Skupštinu koja je donosila odluku o liberalizaciji usluga taksi prijevoza. Novom odlukom, među ostalim, predviđa se povećanje broja taksi vozila u Zagrebu uvođenjem jednog taksija na 600 stanovnika.

Komentirajući večeras nakon sjednice Gradske skupštine novu odluku o autotaksi prijevozu, Hukić je novinarima ispred Starogradske vijećnice rekao kako "nitko nije čuo glas pravde i poštenja". Taksisti nisu protiv liberalizacije tržišta, ali su protiv takve odluke kojom će se nekomu omogućiti da preko noći "stavi novac u džep" i onda nestane s taksi tržišta, kazao je Hukić. Istaknuo je također da taksisti-prosvjednici "nisu došli vršiti nasilje, pritisak ili teror". "Ovi su ljudi došli vidjeti što se to događa i zašto je netko nakon toliko godina radikalno zaokrenuo politiku o taksiju o Zagrebu", dodao je. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 22:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh