« Film
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Reality, intergalaktička komedija koju nikada nećete zaboraviti

Reality je iskren i provokativan film, koji nudi mnogo zabave sve do kraja odjavne špice

S.O.S. kantina je mjesto događanja
S.O.S. kantina je mjesto događanja (Arhiva)
Više o

film Reality

Multidimenzionalno putovanje kroz vrijeme i prostor - Reality, događa se i u svemiru i na zemlji i u zoni bez vremena, gdje se na originalan i humorističan način, preko slapsticka i hipersvemirske metafizike, poigrava sa pitanjem realnosti i fikcije u traženju slobode i ljubavi.

U S.O.S. kantini, koja okuplja mnoštvo čudnovatnih i neuobičajenih individua: ciganku, koja proriče budućnost, fanatične vjernike, osjećajne gubitnike, beskućnike i bizarne doktore, upoznaju se naša dva glavna junaka filma. Propali glumac i ulični svirač jedan drugome emotivno prepričavaju događaje iz prošlosti, zbog kojih su tu gdje jesu, u vakuumu.  

Njihove životne priče dinamično nas vode kroz razne dimenzije na razne lokacije i u različita vremena. Prvo gledamo svijet iz njihove perspektive, a zatim taj svijet preuzme ulogu glavnog lika u filmu i na satiričan način nam približi kaotičnost društva u kojem su naši junaci odrastali. U vrtlogu medija, korupcije i masovne kontrole nad ljudima, koja ubija njihovu imaginaciju, hipnotiziranim likovima preostaje samo imitiranje "provjerenih formula" u potrazi za svojim identitetom i boljim životom. 

Jaka glumačka ekipa iz cijele Europe, potpuno se uživjela u stiliziran svijet filma Reality, gdje se govori "slomljenim internacionalnim engleskim jezikom", a maska i kostimi, scenografija i kamera te nelinearna struktura, potpuno su u funkciji filma i pojačavaju njegov komični efekt. 

Stiliziran svijet Realityja je kaotičan i provokativan na svim razinama ali nije agresivan i negativan, jer nikoga ne sudi, već se bavi esencijalnim stvarima na jako zabavan način. Svaki gledatelj, naći će barem jednu stvar, koja će mu izmamiti smiješak na lice, i to kada se najmanje nada, a ako će film gledati i drugi puta, smijat će se ko ludi, naglasila je redateljica Dafne Jemeršić.

Premijera filma Reality,  redateljice Dafne Jemeršić, održat će se u ponedjeljak 31. ožujka u zagrebačkom Kinu Europa gdje će se film i nastaviti prikazivati u redovnoj distribuciji

17.03.2014. 13:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh