« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Razlozi zbog kojih žene idu na dijetu?

Najpopularnije su dijete ketogena dijeta koja u potpunosti eliminira unošenje ugljikohidrata i bazira se na proteinima te prehrana bez glutena

Idete na dijetu? Zašto?
Idete na dijetu? Zašto? (Arhiva)
Više o

dijeta

,

žene

,

razlozi

Zašto žene zapravo idu na dijete? Je li to zaista njihov konfekcijski broj, preuske hlače i "težak osjećaj" ili nešto sasvim drugo?

Tim Medicaradvantage.com proveo je istraživanje na 1000 žena i pitali ih što im je glavna inspiracija za mršavljenje i stalne dijete. Rezultati su nas iznenadili. 

Iako gotovo svaka žena na društveni mrežama objavljuje da jednostavno želi biti zdravija, čak je 47 posto ispitanih osoba priznalo da želi vidjeti manju brojku na vagi,a da zdravlje nije na prvom mjestu. 

Najpopularnije su dijete ketogena dijeta koja u potpunosti eliminira unošenje ugljikohidrata i bazira se na proteinima te prehrana bez glutena. 

No, mijenjamo li prehranu zbog sebe, okoliša ili nečeg sasvim drugog?

One žene koje su se preusmjerile na prehranu bez glutena kao glavne razloge navele su zdravlje, ali i zahtjeve partnera. 

Ovaj se bizaran razlog pojavio nekoliko puta, a iznimka nisu ni 'ketogenke' koje su,također, priznale da su pristale na takvu dijetu jer ih je partner zamolio. I pobornice paleo dijete rekle su da su pale pod utjecaj partnera jer se on tako hrani. 

Jedina skupina koja nije navela partnera i ljubavne veze kao razlog bile su vegeterijanci, vegani i pesketerijanci kojima su na vrhu ljestvice moralna načela. 

16.07.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh