« Seks
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
Događa se...

Razliku između ljubavi i požude ponekad je teško prepoznati

Nije nam teško same sebe uvjeriti da se radi o dubokim i iskrenim emocijama čak i kada među nama i spomenutom osobom postoje samo površne emocije.

Granica je očigledna ako znate gdje je tražiti
Granica je očigledna ako znate gdje je tražiti (Pixabay)
Više o

ljubav

,

strast

,

požuda

Obožavate kada vas drži za ruku, a njemu je najdraže kada vam uspije ukrasti poljubac. Čak i kada ste u društvu s drugim ljudima, ne možete skunuti pogled jedno s drugoga. Slijedi sasvim logično pitanje: je li to ljubav ili požuda?

Što je uopće požuda? Odgovor je, zapravo, vrlo lagan. Ako osjećate potrebu za konstantnim tjelesnim kontaktom s drugom osobom, želju da ju vidite bez odjeće i dodirujete ju, seks vam je odličan i on se uklapa u sliku vašeg "idealnog" muškarca, to što osjećate je požuda. Začudo, nije nam teško same sebe uvjeriti da se radi o dubokim i iskrenim emocijama čak i kada među nama i spomenutom osobom postoje samo stvari navedene nekoliko redaka iznad. 

Moramo potražiti nekoliko sljedećih znakova kako bismo se uvjerili da među nama postoji nešto više od fizičke privlačnosti:

1. Intelektulana povezanost

Ljubav se ne osjeća samo u srcu, već i u glavi. Ako iznova pronalazite zajedničke teme za razgovor, fascinira vas mišljenje vašeg partnera i volite od njega potražiti savjet, zasigurno među vama postoji više od požude.

Ljudi čiji se odnos temelji na seksu nemaju si puno za reći izvan spavaće sobe ili kreveta.

2. Razumijete se i dijelite iste vrijednosti

Žudnja se temelji isključivo na fizičoj privlačnosti, no ako dijelite vrijednosti poput istih hobija ili planova za budućnosti, ili ako je ta osoba ona koju jednostavno razumijete na dubljij razini i koja razumije vas, to što se događa među vama je ljubav.

3. Emocionalna iskrenost

Među ljudima čija veza je isključivo tjelesne prirode nema razgovora o emocijama jer se obje strane drže na emocionalnoj udaljenosti kako ne bi stvorile tu vrstu privlačnosti.

Pokušava li vas partenr bolje upoznati? Zanimaju li ga duboki, značajni razgovori s vama? Dijelite li emocije na način koji je i vama i njemu prihvatljiv? Ako je vaš partner osoba koja razumije, cijeni i dijeli vaše emocije, ono što prema vama osjeća sigurno se može nazvati ljubavlju.

Piše: Andrea Holi
20.11.2017. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh