« Život
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
STVARNO?!

Razlike među spolovima zaista postoje

No što je potaknulo njihovo stvaranje, pitanje je koje sada postavljaju znanstvenici

Razlike među spolovima zaista postoje
Razlike među spolovima zaista postoje (Pixabay)
Više o

žene

,

muškarci

,

razlike spolova

,

rodne razlike

U ovom članku spomenut ćemo neke zanimljive razlike između muškaraca i žena - koje su zahvaljujući opsežnim istraživanjima i dokazane.

Prva od njih je raspon emocija koji se kod žena očituje o većoj empatiji, dok se kod muškaraca iskazuje u seksualnoj ljubomori.

Što se tiče kognitivnog razmišljanja, muškarcima bolje ide rotacija trodimenzionalnih objekata u mislima, dok će žene s većim preciznošću locirati objekt u prostoru ili na karti.
Bihevioralno su muškarci fizički agresivniji prema istom spolu, a žene radije biraju starije i bogatije osobe kao životne partnere.

No je li za te razlike zaslužan isključivo spol koji je određen slučajnim spajanjem dva kromosoma?

Nije. Gotovo svi biološki mehanizmi koji su se pojavljivali kroz povijest bili su izravan odgovor na ključne elemente iz okoline, obiteljskih odnosa i društvenih struktura. To znači da okolina u kojoj pojedinac živi uvelike utječe na razlike u spolovima.

Ako ste bili uvjereni da ste takvi kakvi jeste jer ste se rodili određenog spola, varate se. Razloge za to počnite tražiti među najbližima - oni su najvjerojatnije odgovorni za sva uvjerenja koja ste stekli o sebi i svijetu. 

Koliko god tražili uzroke u vanjskim silama na koje ne možemo utjecati, obično smo za sve na kraju sami krivi. 

Piše: Andrea Holi
20.11.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh