« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Razigrani poslovni uredi novog doba

Radno mjesto ne mora biti dosadno i monotono, a najbolji dokaz za to nalazi se u sljedećim redovima

U sklopu glavnog radnog prostora napravljena je slika raširena na 12 četvornih metara zida
U sklopu glavnog radnog prostora napravljena je slika raširena na 12 četvornih metara zida (Siniša Sunara)
Više o

uređenje ureda

,

Partner Elektrik d.o.o.

S obzirom na to da gotovo pola svoga života provodimo radno, od velikog je značenja da se nalazimo, osim u funkcionalnom, i u lijepom te ergonomski usklađenom radnom okruženju. Poslovni prostor tvrtke Partner Elektrik d.o.o. koji smo otkrili u Zagrebu, zasigurno potiče radnu aktivnost zaposlenika. Gotovo je nemoguće zamisliti da jedna tvrtka koja se bavi izvođenjem elektroinstalaterskih radova i sustavima tehničke zaštite, izradom i montažom razvodnih ormara te ispitivanjem gromobranskih i električnih instalacija ima poslovni prostor uređen da vam zastane dah. 

Nekoliko različitih atmosfera

Naoko razigran prostor ustvari je vrlo vješto i pažljivo posložen: pomno odabrane boje za svaku sobu, detalji u interijeru poput velike zidne slike, veliki kružni zid s krugom u sredini, tzv. ‘okom’, koje podsjeća na brodski prozor s pjeskarenim  staklom iza kojeg se nazire plava svjetlost led rasvjete iz sobe za poslovne sastanke te moderan namještaj i pažljivo raspoređena radna mjesta.

Ako samo krenemo od boja, crvena je odabrana za radnu atmosferu zaposlenika kao centralni dio koji potiče kreativnu atmosferu, dok je plava boja odabrana za sobu za poslovne sastanke i direktorsku sobu. Vrlo promišljeno, jer plava boja upućuje na poslovnost, a ujedno ima i smirujući ton. Kako se tvrtka bavi izvođenjem elektroinstalaterskih radova, moglo se i očekivati da imaju reprezentativnu rasvjetu.

StrujaU sklopu djelatnosti Partner Elektrik d.o.o. projektirano je i postavljeno inteligentno okružje poslovnog prostora koje obuhvaća i jaku i slabu struju, čineći nabolju prezentaciju njihovog rada.

To se očituje ponajviše u stropnoj rasvjeti i odabiru led žarulja, koje su postavljene u plavoj i crvenoj boji u skladu s bojama zidova. Tako se rasvjetom može stvarati i po nekoliko različitih atmosfera, čime se još više naglašava zanimljivo uređen strop koji podsjeća na male mjehuriće raspoređene u krugove.

Cijeli prostor je pravokutan, glavni elementi svakodnevne uporabe također  su pravokutnog oblika - stol, računalo, monitori, telefoni..., pa kada se u taj ortogonalni prostor ubaci kakav okrugli element, cijeli prostor dobije neku vrste apstraktne dinamike. Dodatnu fluidnost naglašava 11-metarsko rasvjetno tijelo dijagonalno postavljeno preko cijelog ureda. Sva vrata u prostoru su staklena s dezenom bar codea, čineći polupropusnu membranu između prostorija, zavjesu na moderan način, koja se krije u samim vratima.

Apstraktni crtež

Na dnu svakih vrata, a u sklopu bar codea, nalazi se broj, naoko nasumično napisan, ali taj broj u sebi krije tajnu.  U sklopu glavnog radnog prostora napravljena je velika slika raširena na 12 četvornih metara zida, reintrepretacija apstraktnog crteža umjetnika Vasilija Kandinskog napravljena vještim potezima dekor studija Atelan Ateliera, koja dodatno pridonosi dinamici percepcije prostora.

Piše: Piše: Sandra Pintarić
03.08.2008. 01:56:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh