« Seks
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE

Razgovori o seksu na početku veze

Početak veze vrlo je osjetljivo razdoblje u kojem treba biti maksimalno otvoren prema partneru, pogotovo kad je u pitanju seks

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa
Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa (Arhiva)
Više o

seks

,

razgovor

,

otvorenost

Seks je jedan od temelja svake veze, naročito na samom početku, pa vrijedi podsjetiti na neka nepisana pravila ponašanja prilikom spolnog zbližavanja koje ne smijete zaboraviti.

Nevinost - ne smijete je negirati, ako ste nevini, pošteno priznajte bez obzira na to koliko godina imate i što mislite da će on/a misliti o tome. Ako je osoba s kojom ulazite u svoj prvi spolni odnos puna poštovanja i razumijevanja, nema razloga da to skrivate. U suprotnom slučaju radije razmislite ima li smisla biti s osobom koja bi vam se u slučaju da joj povjerite svoju veliku tajnu podsmjehivala.

Čiste plahte - prije seksa s novim partnerom, dobro pogledajte vaše plahte da tamo slučajno ne bude tragova o spolnim aktivnostima koje su se odvijale ranije. To bi bilo krajnje neugodno ili čak uvredljivo za osobu s kojom namjeravate provesti noć.

Mjesečnica ili različite upale - u slučaju da imate mjesečnicu, kažite to partneru. Ako odlučite imati spolne odnose unatoč tome, najbolje da ga upoznate s mogućnošću krvarenja i neugodnog mirisa, te preventivno radije nabavite maramice ili ručnik. Isto je tako sa spolnim upalama. Ovoga puta to vrijedi i za nju i njega. Ako vas nešto svrbi, peče ili vaš iscjedak ima neobičan miris, partneru to povjerite prije nego što odete u krevet.

Tuširanje - nakon cjelodnevnog trčanja okolo nije za očekivati da budete i nadalje svježi i mirisni - zato neka vas ne bude sram mirisa, neka vas ne bude sram partneru predložiti da se najprije zajedno istuširate ili okupate.

Osobna higijena je kod spolnosti itekako važna, a ako ne ide drugačije, pribavite si bar vlažne maramice s kojima možete prije spolnog odnosa osvježiti vaše intimne predjele.

Zaštita - rije nego što se bacite u akciju, upozorite partnera na siguran seks. Nije nimalo neuljudno i neobzirno ako se ustraje na sigurnom seksu jer je vaše pravo da uživate u sigurnoj spolnosti. Bez obzira na to hoće li partner biti uvrijeđen , imajte na umu da je riječ o vašem tijelu i možda čak o vašem životu.

29.08.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh