Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2015. 23:01:00
ZAPAMTITE

Razgovori o seksu na početku veze

Početak veze vrlo je osjetljivo razdoblje u kojem treba biti maksimalno otvoren prema partneru, pogotovo kad je u pitanju seks

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa
Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa (Arhiva)

Seks je jedan od temelja svake veze, naročito na samom početku, pa vrijedi podsjetiti na neka nepisana pravila ponašanja prilikom spolnog zbližavanja koje ne smijete zaboraviti.

Nevinost - ne smijete je negirati, ako ste nevini, pošteno priznajte bez obzira na to koliko godina imate i što mislite da će on/a misliti o tome. Ako je osoba s kojom ulazite u svoj prvi spolni odnos puna poštovanja i razumijevanja, nema razloga da to skrivate. U suprotnom slučaju radije razmislite ima li smisla biti s osobom koja bi vam se u slučaju da joj povjerite svoju veliku tajnu podsmjehivala.

Čiste plahte - prije seksa s novim partnerom, dobro pogledajte vaše plahte da tamo slučajno ne bude tragova o spolnim aktivnostima koje su se odvijale ranije. To bi bilo krajnje neugodno ili čak uvredljivo za osobu s kojom namjeravate provesti noć.

Mjesečnica ili različite upale - u slučaju da imate mjesečnicu, kažite to partneru. Ako odlučite imati spolne odnose unatoč tome, najbolje da ga upoznate s mogućnošću krvarenja i neugodnog mirisa, te preventivno radije nabavite maramice ili ručnik. Isto je tako sa spolnim upalama. Ovoga puta to vrijedi i za nju i njega. Ako vas nešto svrbi, peče ili vaš iscjedak ima neobičan miris, partneru to povjerite prije nego što odete u krevet.

Tuširanje - nakon cjelodnevnog trčanja okolo nije za očekivati da budete i nadalje svježi i mirisni - zato neka vas ne bude sram mirisa, neka vas ne bude sram partneru predložiti da se najprije zajedno istuširate ili okupate.

Osobna higijena je kod spolnosti itekako važna, a ako ne ide drugačije, pribavite si bar vlažne maramice s kojima možete prije spolnog odnosa osvježiti vaše intimne predjele.

Zaštita - rije nego što se bacite u akciju, upozorite partnera na siguran seks. Nije nimalo neuljudno i neobzirno ako se ustraje na sigurnom seksu jer je vaše pravo da uživate u sigurnoj spolnosti. Bez obzira na to hoće li partner biti uvrijeđen , imajte na umu da je riječ o vašem tijelu i možda čak o vašem životu.

29.08.2015. 23:01:00
http://metro-portal.hr/razgovori-o-seksu-na-pocetku-veze/93590/