« Žene
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MUŠKARCI I ŽENE

Razbijene predrasude o ljubavi - muškarci se lakše zaljubljuju od žena

Više od polovice već nakon prvog spoja zna je li žena koja im sjedi nasuprot "ona prava", dok prosječnoj ženi treba i do šest spojeva da odluči

Treba nam manje od sekunde da se zaljubimo?
Treba nam manje od sekunde da se zaljubimo? (Shutterstock)
Više o

zaljubljenost

,

muškarci i žene

,

ljubav i seks

,

ljubav na prvi pogled

Pogled ispod obrva preko cijele prostorije. Osmijeh. Slatkasti miris parfema. Ovo je sasvim dovoljno da se zaljubite u nekoga preko ušiju na prvi pogled - ukoliko ste muškarac.

Prosječni frajer gotovo da i ne treba izmijeniti nekoliko riječi sa objektom svojih želja prije nego zaključi kako je ona „Ta", rezultat je najnovije studije.

>> Kako se zapravo muškarci zaljubljuju >>

S druge strane, ženi treba mnogo više vremena da otvore nekom sretniku put do svojeg srca.

Prema rezultatima istraživanja, jedan od pet muškaraca tvrdi kako se barem jednom do sada zaljubio na prvi pogled, a više od polovice je već nakon prvog spoja znalo da je žena koja im sjedi nasuprot izabranica njihova srca, a gotovo 90% ih je u to sigurno nakon tri spoja.

>> Treba nam manje od sekunde da se zaljubimo >>

Nasuprot tomu, svega jedna od deset žena tvrdi kako su doživjele ljubav na prvi pogled, a većini treba barem šest izlazaka prije nego odluče radi li se o pravoj stvari ili ne.

Ovi rezultati u popriličnom su raskoraku sa popularnim predrasudama o tome kako su zaljubljivanje i ljubav na prvi pogled „ženske" stvari, dok su muškarci ti koji imaju problema s vezivanjem i izjavama ljubavi.

>> Što se događa u tijelu kad se zaljubimo >>

Ipak, upozoravaju istraživači, vrlo je moguće da uzrok ovakvim rezultatima leži u različitom poimanju zaljubljivanja i odabiru partnera. Muškarci su skloniji u prvotnom odabiru partnerice tražiti površnije stvari, poput izgleda, kako bi odlučili jesu li zaljubljeni ili ne. S druge strane, žene su mnogo kompliciranije i sklonije vaganju dobrih i loših strana.

Ovi se rezultati naslanjaju na studiju provedenu ranije ove godine u Velikoj Britaniji, koja je pokazala kako se prosječan muškarac iskreno i duboko zaljubljuje tri puta u životu, dok se to prosječnoj ženi dogodi samo jedanput.

Iako smo pomalo skeptični prema ovim rezultatima, ne možemo reći da nisu zanimljivi. Tko zna, možda su sve te predrasude o zaljubljivanju muškaraca i žena ipak pogrešne?

20.07.2014. 20:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh