« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
101.000

Ravnatelj policije Grbić tuži Linića zbog klevete

Grbić se poziva na izjave u medijima vezane uz slučaj riječkih Tržnica, a u kojima ga Linić naziva ''kukavicom koja pleše po HDZ-ovim notama''

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Vojko Obersnel

,

Slavko Linić

,

kleveta

,

Oliver Grbić

,

Tržnice Rijeka

,

riječke Tržnice

Ravnatelj policije Oliver Grbić sutra će Općinskome sudu u Rijeci podnijeti privatnu tužbu protiv saborskog zastupnika SDP-a Slavka Linića zbog omalovažavanja, objeda i kleveta iznesenih u izjavama za novinstvo, potvrdio je za Hinu Grbićev odvjetnik Ljubo Kostič.

U tužbi se Grbić poziva na Linićeve izjave objavljene u javnim medijima vezane uz slučaj riječkih "Tržnica", a u kojima je Linić kazao da je "zbog Grbićeva kukavičluka za kaznenu prijavu odabran sadašnji riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a ne osobno Linić", da je Oliver Grbić "bijedna kukavica koja podmeće i pleše po HDZ-ovim notama", da se bavi progonom visokih dužnosnika SDP-a, što je primjer zloporabe položaja, i da "služi samo svojoj stranci, a policiju je stavio u funkciju progona političkih protivnika".

Grbić će od Slavka Linića tražiti naknadu od 101.000 kuna koje će, ako sud presudi u njegovu korist, darovati udruzi djece poginulih policajaca.

Riječki odvjetnik Ljubo Kostič navodi da se Grbić odlučio na privatnu tužbu jer je ogorčen izrečenim te želi zaštititi svoje dostojanstvo, dostojanstvo svoje obitelji i "policijske odore". Kostič drži da bi saborski zastupnici javno trebali nastupati s više dostojanstva jer, kako je naveo, svaka javno izgovorena riječ ima svoju težinu. Potrebno je više političke kulture u komunikaciji, smatra Kostič.

Slavko Linić, stoji u tužbi, te je navode iznio komentirajući podizanje kaznene prijave protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, još dvoje visokih gradskih djelatnika i bivšeg direktora riječke tvrtke "Tržnica" zbog sumnji u gospodarski kriminal i sklapanje štetnih ugovora, čime je, po kaznenoj prijavi, grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna.

Slavko Linić bio je gradonačelnik prije Obersnela, u vrijeme kada su između "Tržnica" i grada sklopljeni ugovori koji su temelj kaznene prijave.

25.03.2010. 17:57:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh