« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STRUČNJACI SU ODLUČILI

Ratna drama "Narednik James" najbolji film po ocjeni kritičara

"Avatar" je proglašen najboljim akcijskim filmom, a dobio je, među ostalim i nagrade za montažu, ton i vizualne efekte

Jeremy Renner sjajno je odglumio ulogu nar. Jamesa
Jeremy Renner sjajno je odglumio ulogu nar. Jamesa (Getty Images)
Više o

hurt locker

,

film narednik james

,

film avatar

,

film nemilosrdni gadovi

,

kritičari

,

najbolji film

,

udruga filmskih kritičara

,

jeremy renner

Američki filmski kritičari najboljim su filmom proglasili dramu o iračkom ratu "Narednik James" Kathryn Bigelow, dok su filmovi "Nemilosrdni gadovi" Quentina Tarantina i "Avatar Jamesa Camerona dobili najviše nagrada.

Redateljica i producentica "Narednika Jamesa" Kathryn Bigelow proglašena je najboljom redateljicom. Primajući nagradu za najbolji film scenarist Mark Boal rekao je da nagrada pripada Kathryn Bigelow "zbog njezine jedinstvene vizije, beskonačne inspiracije i beskompromisnosti".

Bigelow je, primajući nagradu, zahvalila Boalu, rekavši: "Ovdje sam zbog jednoga čovjeka, a to je Mark Boal".

Film "Crazy Heart" osvojio je dvije nagrade: nagradu za najboljeg glumca, dodijeljenu Jeffu Bridgesu, te nagradu za najbolju pjesmu. Nagradu za najbolji animirani film dobio je film "Nebesa". Film je, usto, nagrađen i za najbolju glazbu. Film "Devet", koji je kao i "Gadovi" imao najviše nominacija, ostao je bez nagrade.

"Nemilosrdni gadovi" dobili su nagradu za najbolju glumačku ekipu, dok je Christopher Waltz dobio nagradu za najbolju sporednu ulogu, a Tarantino za najbolji originalni scenarij. "Avatar" je proglašen najboljim akcijskim filmom, a dobio je, među ostalim i nagrade za montažu, ton i vizualne efekte. Nagradu za najbolju glumicu podijelile su Meryl Streep i Sandra Bullock za filmove "The Blind Side", odnosno "Julie i Julia". Jason Reitman nagrađen je za najbolji prilagođeni scenarij za film "Up in the Air". Pobjednike biraju članovi Udruge filmskih kritičara. (hina/metro-portal)

16.01.2010. 14:10:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh