« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SAVSKI SLIV

Rastu vodostaji Kupe i Une

Obilne kiše i topljenje snijega doveli su do porasta vodostaja rijeka na slivu Save

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić/Cropix)
Više o

kiša

,

Kupa

,

Una

,

savski sliv

,

rast vodostaja

Oborine koje su tijekom noći pale na slivu Kupe u Hrvatskoj, te slivu Une, Vrbasa i Bosne u BiH, uz topljenje snijega, dovelo je do porasta vodostaja Kupe sa pritokama te Une na mjerodavnom vodomjeru Una Hrvatska Kostajnica, doznaje se od zamjenika voditelja obrane od poplava za savski sljev Zorana Čavlovića.

Vodostaji rijeke Save od mjerodavnog vodomjera Jesenice do Crnca bili su u opadanju, dok su na nizvodnom dijelu od Jasenovca do Slavonskog Šamca bili u blagom porastu/stagnaciji, a u porastu na mjerodavnom vodomjeru Sava Županja.

Mjere izvanredne obrane od poplave i dalje su na snazi na dionicama mjerodavnog vodomjera Šašna Greda zbog visine vodostaja retencije Lonjsko Polje.

Na području županijskog Centra za obranu od poplava Sisak zbog vode na cesti zatvorene su dionice Trebež-Kraljeva Velika (20 centimetara) te Košutarica-Mlaka (50 centimetara).

Za danas se predviđa porast vodostaja Kupe s pritokama, te Une na mjerodavnom vodomjeru Una Hrvatska Kostajnica. Vodostaji rijeke Save od mjernog vodomjera Jesenice do Crnca bit će u blagom porastu/stagnaciji, a na mjernom vodomjeru Sava Županja u porastu.

U opadanju će biti vodostaji na mjerodavnom vodomjeru Šašna Greda te u retenciji Mokro Polje. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 16:13:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh