« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
AMADEO

Rambo Amadeus i Miroslav Tadić na sceni Amadeo

Zbog lošeg vremena današnja će se Večer glomazne poezije Ramba i Tadića održati u Muzeju Mimara

Rambo i Tadić imaju sjajan projekt
Rambo i Tadić imaju sjajan projekt (Amadeo)
Više o

Scena Amadeo

,

Rambo Amadeus

,

Miroslav Tadić

,

Večer glomazne poezije

,

Flamenco festival

"Večer glomazne poezije" kombinacija je Rambove poezije, proze, razmišljanja, filozofije, pjesama te njegovih i Tadićevihi instrumentala i to sve, naravno, unplugged. Bit će sigurno puno interakcije s publikom, te će i sam program poprilično ovisiti baš o toj publici.

Prema Tadićevim riječima ovaj koncert za njih je  jedna nova avantura, a njihov nastup na sceni Amadeo praizvedba je tog projekta.

Miroslav Tadić ovim koncertom u Zagrebu otvara svoju seriju ljetnih nastupa u Hrvatskoj (Makarska, Kastav, Splitsko ljeto).    

ČETVRTAK, 10. 07.

OTVORENJE 3. FLAMENCO FESTIVALA

Premijera filma Vincenta Peresa Herrere  "Iskonski flamenco"
Ulaz na otvorenje je slobodan, a za programe iduća dva dana potrebna je ulaznica .

SCENA AMADEO -  3. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB  

Film, koncerti, glazbene radionice    

Film „Iskonski flamenco" Vincenta Pereza Herrere premijerno je prikazan u Španjolskoj prošle godine, a u četvrtak 10. srpnja u 21 sat na sceni Amadeo imat će hrvatsku premijeru. Tim dokumentarnim svjedočenjem o tradicionalnom španjolskom plesu bit će otvoren 3. festival framenca u Zagrebu na sceni Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja u Demetrovoj 1.

Uz film, publika će besplatno moći pogledati i modnu reviju-performance Rojo pasado.   

U petak, 11. srpnja nastupa Francisco Escudera El perette - De Raiz, Španjolska, a slijedi i program Tablao flamenco s umjetnicima iz regije. Ove godine za regionalnu izvedbu "Tablao flamenco" stiže pojačanje iz Bosne i Hercegovine - mladi gitarist Mirza Redžepagić, zatim Andrea Lolić, Hrvatska;  Mitja Obed, Slovenija; Nina Ćorić, Hrvatska.  

U subotu, 12. srpnja slijedi „Disati flamenco", škola flamenca Un respiro, Hrvatska i La rosa del penal s grupom Tercio flamenco iz Španjoske.  

Ovogodišnje izdanje Flamenco festivala Zagreb željelo je otići korak dalje u odnosu na ranije godine kad je flamenco u nas na sceni Amadeo dobro prihvaćen. Domaćoj publici i turistima u Zagrebu približit će se niz podataka o povjesnom razvoju flamenca kao jednoga od najpopularnijih španjolskih plesova.  

Program je koncipiran tako da za tri dana od 10. do 12. srpnja kroz niz plesnih predstava, događaja i predavanja što bolje upozna publiku s povjesnim razvojem ovoga popularnoga muzičkog pravca koji ima brojne poklonike diljem svijeta. Publika će dobiti informacije o popularnom andaluzijskom plesu od početaka u XVI. stoljeću kad su nastale prve flamenco pjesme, preko doba kada se on izvodio u posebnim objektima zvanim cafés cantantes, zatim razdoblja poznatog kao Opera flamenca, pa sve do današnjih dana.  

Festival je ove godine dopunjen programima radionica za najmlađe,  te majstorskim tečajevima predviđenim za 13. srpnja kao i predavanjima o povijesnom razvoju flamenca, od kojih ističemo besplatno interaktivno predavanje španjolskog gitarista i kompozitora Jorge Canda Neire 12. srpnja u 13 h o stvaranju flamenco glazbenog fenomena. 

09.07.2014. 16:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh