« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
AMADEO

Program scene Amadeo za nedjelju, 13. 07. 2014. godine

Vratite se svojim mislima u prošlost, doživite raspjevano renesansno vrijeme uz skladbe F. Spinacina i J. de Preza

Duo & Trio Tutti di Fantasia
Duo & Trio Tutti di Fantasia (Amadeo)
Više o

Scena Amadeo

,

program

,

Duo & Trio Tutti di Fantasia

Pozivamo vas da nam se pridružite na koncertu Duo & Trio Tutti di Fantasia u nedjelju, 13. srpnja u 21 sat na sceni Amadeo u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Demetrovoj 1 na Gornjem gradu. Vratite se svojim mislima u prošlost, doživite raspjevano renesansno vrijeme uz skladbe F. Spinacina i J. de Preza. Nastupaju:

Nela Šarić, sopran
Ema Stein, renesansna lutnja
Igor Paro, renesansna lutnja.

Nela Šarić glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zadru. Nakon završene osnovne škole klavira, uči pjevanje s profesorima Mariom Petanijem, Nedom Martić i Dubravkom Krušelj-Jurković. 2006. godine upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell- Bakić. 2008. godine prvi put je nastupila uz slavnog lutnjistu i gitaristu Edina Karamazova, s kojim surađuje sve do danas.

Ema Stein gitaru je počela svirati uz učiteljicu Mirjanu Supičić u rodnom Zadru. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu "Elly Bašić" u klasi prof. Ante Čaglja. Diplomirala je 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je studirala sa profesorima Darkom Petrinjakom i Antom Čagljem.

Igor Paro je 1986. diplomirao klasičnu gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Darka Petrinjaka. Poslije diplome Igor Paro posvećuje se ranoj glazbi, svirajući renesansne i barokne lutnje. 1988. odlazi na studij rane glazbe u Basel (Švicarska) gdje je 1993. kao prvi lutnjist iz Hrvatske na uglednoj Scholi Cantorum Basiliensis diplomirao renesansnu i baroknu lutnju u klasi Eugena Domboisa i Hopkinsona Smitha.  

Program scene Amadeo pratite na  www.scenaamadeo.hr  i na Facebook stranicama gdje su svakodnevne nove fotografije i informacije o programima

12.07.2014. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh