« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PROJEKTILI

Rakete kod Kabula ugrozile sigurnost Ban Ki-moona

Zrakoplov Ban Ki-moona, Carla Bildta i Lene Espersen zbog projektila je morao izbjeći Kabul

Ban Ki-moon
Ban Ki-moon (Getty Images)

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i danska ministrica vanjskih poslova Lene Espersen imali su u noći na utorak problema pri slijetanju u zračnu luku u Kabulu, jer su u njezinoj blizini ispaljivane rakete.

Bildt je u utorak na svom blogu napisao kako je zrakoplov u kojem se nalazio s Ban Ki-moonom i njegovim suradnicima morao sletjeti u američku vojnu bazu u Bagramu, a potom su vojnim helikopterima prebačeni u bagdadsku zračnu luku oko četiri sata ujutro, samo nekoliko sati prije početka velike konferencije o Afganistanu.

Ni zrakoplov kojim je putovala danska ministrica vanjskih poslova Lene Espersen iz sigurnosnih razloga nije sletio u Kabul, već u Alma Atu u susjednom Kazahstanu, izvijestili su u utorak iz njezina kabineta. Čeka se dopuštenje iz zračne luke Bagdad za slijetanje Espersenina zrakoplova, kako bi ministrica mogla sudjelovati u zadnjem dijelu konferencije.

Bildt je na svom blogu napisao i kako se "mogućnost da talibani i ostali ekstremisti pokušaju omesti održavanje vrlo važne konferencije mogla pretpostaviti".

"No naše sudjelovanje u radu konferencije u samome središtu Kabula dokaz je naše potpore procesu mira i stabilizacije u zemlji", napisao je Bildt.(hina/metro-portal)

20.07.2010. 14:21:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh