« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Osiguravali mu publicitet

RAI na udaru kritika zbog Berlusconija

Odluka talijanske državne televizije našla se na udaru kritika jer je ocijenjena kao intervencija u svrhu davanja pozitivnog publiciteta premijeru.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Italija

,

televizija

,

RAI

,

kritike

Naime, RAI je odlučio odgoditi prikazivanje popularnog televizijskog showa kako se gledatelji ne bi odvukli od konkurentske emisije u kojoj gostuje Silvio Berlusconi.

Predsjednik parlamentarnog odbora koji nadgleda državnu televiziju u ponedjeljak je sazvao sastanak kako bi se ispitao potez državne televizije da odgodi epizodu showa "Ballaro" i tako poveća gledanost showa konkurentske televizije "Porta a porta" posvećenom gradnji novih domova za stradale u potresu u regiji Abruzzo.

Berlusconi je u emisiji "Porta a porta" trebao sudjelovati u utorak.

Sergio Zavoli, predsjednik parlamentarnog odbora, rekao je da odluka donesena u posljednji trenutak da odgodi show Ballaro proturječi programskoj shemi i najavio da će ispitati ozbiljnost tog događaja.

RAI je odluku branio kao nastojanje da se da prednost gledanijem showu i izbjegne preklapanje dva showa koja bi imala sličnu temu.

Kritičati tvrde da Berlusconi ima prevelik utjecaj na talijansku državnu televiziju jer je istodobno i vlasnik konkurentske mreže Mediaset dok njegova vlada određuje članove uprave RAI-a. (hina/metro-portal)

14.09.2009. 21:14:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh