« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
vasiljkovićeva tajna

Kapetan Dragan usvojio dvije Hrvatice

Zločinac čije izručenje traži Hrvatska otkrio da u obitelji ima Hrvata

(Arhiva)
Više o

Dragan Vasiljković

,

Kapetan Dragan

,

Kapetan Dragan pušten

,

RSK

"Nisam hrvatomrzac. Prije 20 godina usvojio sam dvije djevojčice Hrvatice. Danas su sretne i udane, i dalje me zovu tata. Vodio sam ih u katoličku crkvu u Beogradu. Imam i kuma Hrvata kojeg volim više nego ijednog Srbina jer moja vjera kaže: Bog, pa kum", rekao je za Media servis Dragan Vasiljković, znan još i kao Kapetan Dragan.

Vasiljković, odnosno pod australskim imenom Daniel Snedden, pušten je prije desetak dana iz zatvora Parklea u Sydneyu, nakon tri i pol godine pritvora.

Suci Saveznog suda - Geoffrey Flick, Annabelle Bennett i Neil McKerrache, uvažili su Vasiljkovićevu žalbu na odluku o izručenju zaključivši da postoji velika vjerojatnost da bi mu se u Hrvatskoj sudilo na temelju predrasuda jer je po nacionalnosti Srbin..

"Uvjeren sam da će za tri dana biti odbijen i taj zahtjev za izručenjem, a očekujem da ni u tom slučaju neće biti podnesena žalba jer 'nema nikakvih argumenata", tvrdi Kapetan. Njegov komentar je da je sveukupna situacija i buka oko njega "prljava politička igra Vesne Škare Ožbolt koja je najzaslužnija za 'šamar i bruku' i za zloporabu hrvatskog pravosuđa da bi zadovoljila privatnu mržnju.".

Vasiljković je u razgovoru za Media servis naglasio i kako prosječan Srbin ne bi imao fer suđenje u Hrvatskoj, a to se pogotovo odnosi na njega samog jer se on u Hrvatskoj smatra neprijateljem i zločincem.

"Isto kao što bojnik Hrvat ne bi imao pošteno suđenje u Krajini, da se drukčije završilo", rekao je Vasiljković uz žaljenje što je propala Republika Srpska Krajina. Oko 800 godina Srbi u Krajini su bili dio konstitutivnog naroda i spavali u istim krevetima kao njihovi pradjedovi, da bi se jednog jutra u tim istim krevetima probudili kao manjina, objašnjava

14.09.2009. 18:37:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh