« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SKUPA OBNOVA

Rafinerija Sisak: Kosor traži brzu i temeljitu istragu

Potrebno je istražiti je li novac predviđen za rafineriju po dioničkom ugovoru zaista i uložen - 300 milijuna kuna

Kosor
Kosor (Dragan Matic / Cropix)
Više o

rafinerija nafte Sisak

,

rafinerija Sisak

,

požar u rafineriji

Nakon obilaska požarišta u sisačkoj rafineriji. premijerka je rekla da Vlada očekuje brzu i temeljitu istragu na osnovi koje će znati povući daljnje poteze, prenosi Hina.

Zahvalila je svima koji su sudjelovali u gašenju požara, posebno hrabrim i sposobnim vatrogascima i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanja, s čijim je čelnicima bila u stalnoj vezi od trenutka kad je buknuo požar.

"Budući da je riječ o drugom požaru u posljednjih godinu i pol, tražit ću opsežnu istragu kako bi se utvrdilo što se dogodilo", izjavila je predsjednica vlade, dodajući kako će se svakako istražiti je li novac predviđen za rafineriju po dioničkom ugovoru zaista i uložen.

"Po procjenama vlade, riječ je o 300 milijuna dolara. Rafinerija je iznimno važna, ne samo za Sisak, nego i za cijelu Hrvatsku. Šteta je znatna, rafinerijska postrojenja ne rade", rekla je premijerka i dodala kako će se šteta znati nakon što se omogući njezino utvrđivanje.

Naime, zbog isparavanja ugljikovodika, još je moguć požar. U Ini očekuju da će ujutro i najmanje požarište biti pod nadzorom, nakon čega će utvrđivati štetu.

20.06.2011. 19:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh