« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
INA

Gorivo od ponoći skuplje samo na autocestama

Na dodatnih 20 Ininih postaja izvan mreže autocesta gorivo će imati nižu cijenu od dvije do pet lipa

INA
INA (Arhiva)
Više o

INA

,

cijena benzina

,

poskupljenje benzina

Ina će od sutra iskoristiti mogućnost primjene diferenciranih cijena naftnih derivata na određenim mjestima, što znači da će na 37 postaja na autocestama povećati cijene goriva od dvije lipe do pet lipa, a na dodatnih 20 postaja izvan mreže autocesta gorivo će imati nižu cijenu također od dvije do pet lipa, ovisno o mjestu, piše Hina.

Od ponoći 21. lipnja primijenit će se diferencirane cijene za goriva Eurosuper BS 95 i Eurodizel BS te Class goriva Eurosuper BS 95 Class i Eurodizel BS Class. Cijene će u odnosu prema postajama koje ne mogu slobodno formirati maloprodajne cijene biti nešto više, od dvije lipe do pet lipa, ovisno o mjestu, navodi se u priopćenju.

No, dodaje se u priopćenju, Ina će promijeniti maloprodajne cijene na još 20 benzinskih postaja, gdje će se spomenuta goriva prodavati po sniženim maloprodajnim cijenama u odnosu prema ostalim postajama.

Popis postaja s cjenikom od ponoći će se moći pronaći na Ininoj internetskoj stranici (www.ina.hr).

Postaje na kojima se primjenjuju diferencirane cijene odabrane su u skladu s okolnostima na mikrotržištu, s mogućnošću da se lokalnom stanovništvu omogući točenje goriva po nižim cijenama u odnosu prema postajama na autocestama, dodaje se u priopćenju.

Ina se mogućnošću primjene diferenciranih cijena koristi u skladu s pravilnikom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koje je propisalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Spomenute maloprodajne cijene vrijedit će do 27. lipnja, kada slijedi uobičajena korekcija cijena goriva, navodi Ina u priopćenju.

20.06.2011. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh