« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
split:

Radnici Željezare dobili minimalac i odgađaju štrajk

Vlada će nastojati riješiti probleme u Željezari Split do kraja listopada

(Fedja Klarić/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Zlomrex

,

Mladen Bekavac

,

Tonči Mužić

,

Jozo Ivančević

,

Katica Nejašmić

,

Željezara Split

Premijerka Jadranka Kosor nakon današnjeg sastanka sa sindikalnim povjerenicima koji su jučer prekinuli štrajk glađu, izjavila je da je Vlada RH radnicima uplatila plaću za lipanj u minimalnom iznosu.

Četvero sindikalista u ponedjeljak je započelo štrajk glađu zbog teškog socijalnog stanja 480 radnika Željezare.

Tražili su od Vlade pomoć za isplatu zaostalih plaća, raskid kupoprodajnog ugovora s poljskim Zlomrexom, trenutačnim vlasnikom, pronalazak novog ulagača te pokretanje proizvodnje. 

U proces rješavanja stanja u Željezari Split Vlada će uključiti predstavnike sindikata koji će pratiti tijek pregovora, najavila je Kosor.

Naći će se način da im se isplate i druge zaostale plaće te da se problemi Željezare riješe do kraja listopada.

Zauzvrat će se sindikat do kraja listopada suzdržati od svih sindikalnih akcija, kako je izjavio povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Mladen Bekavac. Kaže da su za sada zadovoljni dogovorom s Vladom.

I ostali sindikalni povjerenici koji su štrajkali glađu, Tonči Mužić, Katica Nejašmić i Jozo Ivančević, također su zadovoljni postignutim.

Vlada je za isplatu plaća za lipanj u splitskoj Željezari uplatila 1,1 milijun kuna a prva od tri zaostale plaće trebala bi već danas biti na računima radnika.

28.08.2009. 14:58:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh