« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
predsjednik na turneji

Mesić najavio posjet Kubi

Predsjednik Stjepan Mesić prilikom boravka u Istri osvrnuo se na aktualnu situaciji u zemlji

(Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

privatizacija

,

hrvatska brodogradnja

,

pivovara BUP

,

posjet Kubi

Predsjednik je danas poslijepodne prilikom obilaska pogona pivovare BUP u Buzetu potvrdio svoj odlazak na Kubu.

Prilikom posjeta Ujedinjenih naroda usput će posjetiti tu otočnu zemlju.

Odgovarajući na pitanje novinara kakve koristi Hrvatska ima od njegova posjeta Kubi, Mesić je istaknuo da je dovoljno pogledati sva ona vrata koja je on u svijetu otvorio i kroz koje je hrvatsko gospodarstvo ušlo na tržišta tih zemalja.

Novinarima su ipak najzanimljivija bila njegova osvrtanja na aktualne probleme u Hrvatskoj.

Mesić je istaknuo da sasvim sigurno postoji veliki utjecaj politike na javna poduzeća ali kako to postoji i na razini općina i županija. Kaže da bi najbolje bilo da svi natječaji za zapošljavanje budu javni kako bi sposobni ljudi zauzeli najvažnije pozicije u zemlji.

I danas je predsjednik ponovio da je apsurdno kako svi u dijaspori imaju pravo glasati za zakone koji se primjenjuju u Hrvatskoj, a pri tom se ti isti zakoni ne primjenuju i ne odnose na one koji ne žive u ovoj zemlji.

Na pitanje misli li pritom i na građane Bosne i Hercegovine, Mesić je odgovorio da je mislio na sve one koji glasuju izvan Hrvatske, a ne žive u njoj.

Mesić nije htio previše komentirati proces privatizacije brodogradilišta jer je taj problem specifičan i svako brodogradilište ima svoje probleme. Naglasio je samo da je očito kako sustav ne funkcionira dobro jer svi kooperanti brodogradilišta dobro posluju, a sva brodogradilišta osim Uljanika su u gubitcima.

Dodao je kako je hrvatsko gospodarstvo za vrijeme kriminalne privatizacije uništeno a rezultate takve privatizacije nažalost osjećamo i danas. Nakon uništenja brojnih velikih tvrtki koje su bile uspješni izvoznici hrvatskih proizvoda, moramo pozdraviti stvaranje onih novih koje već pokazuju rezultate, kaže predsjednik.

28.08.2009. 15:48:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh