« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PPDIV

Radnici zauzeli Jadransku pivovaru u Splitu

Od direktora Nenada Buljana radnici traže da im kaže što većinski vlasnik, slovenska Pivovarna Laško namjerava učiniti za spas proizvodnje

(Mario Todorić/Cropix)
Više o

Pivovarna Laško

,

PPDIV

,

Jadranska pivovara

,

prosvjed pivovara

,

Ivica Blažević

,

Nenad Buljan

Radnici Jadranske pivovare u Splitu zauzeli su danas prijepodne pogone i krug tvornice i zatražili od njezina direktora Nenada Buljana da ih do kraja radnog vremena izvijesti o tome što većinski vlasnik - slovenska Pivovarna Laško namjerava učiniti kako bi se spasila proizvodnja i osigurao opstanak Jadranske pivovare.

"Ako nas direktor Jadranske pivovare danas do kraja radnoga dana ne izvijesti o tomu, od sutra ćemo mu zabraniti ulazak u krug tvornice", izjavio je za regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Ivica Blažević.

Istaknuo je kako je u današnjem zaposjedanju Jadranske pivovare sudjelovalo svih 65 radnika.

"Po našim spoznajama, Pivovarna Laško kupuje vrijeme i radi sve kako bi likvidirala Jadransku pivovaru", rekao je Blažević.

"Tražimo da se Jadranskoj pivovari osigura nastavak proizvodnje ili da se proda drugom strateškom partneru koji bi jamčio njezin opstanak", istaknuo je Blažević.

Najavio je da će radnici koji su danas zaposjeli pogone i krug tvornice Jadranske pivovare i noću čuvati pogone, a očekuju da im se obrati i netko od predstavnika Pivovarne Laško. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 15:19:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh