« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SPLIT:

Radnici Dalmacijavina prekinuli 13-dnevni štrajk

Hrvatski fond za privatizaciju uplatio je dva milijuna kuna na račun tvrtke iz čega su se odvojile radničke plaće za ožujak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

štrajk

,

Hrvatski fond za privatizaciju

,

Dalmacijavino

,

svinjska kuga

Oko 500 radnika Dalmacijavina danas je prekinulo 13-dnevni štrajk pošto im je iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) uplaćen novac za plaće za ožujak.

Hrvatski fond za privatizaciju nam je ovaj put uplatio oko dva milijuna kuna pa možemo isplatiti plaće za ožujak te smo danas prekinuli štrajk i počeli pripreme za proizvodnju jer nam je stigao i repromaterijal, to jest boce za punjenje vina, izjavio je za predsjednik Nezavisnog sindikata u Dalmacijavinu Luka Bucat.

Dodao je kako se prekidima proizvodnje smanjuje ponuda proizvoda Dalmacijavina na tržištu te da radnici i o tomu vode računa kako tržište ne bi posve ostalo bez proizvoda toga poduzeća. Danas završen štrajk bio je šesti u zadnjih godinu i pol dana. Bucat je najavio kako će sutra početi pregovori s upravom i o isplati plaće radnicima za travanj.

Nada se da će povjerenstvo za preseljenje pogona Dalmacijavina iz splitske trajektne luke u Sjevernu luku ubrzati svoje aktivnosti, što bi, kako je rekao, pridonijelo i bržem raspisivanju natječaja za treći privatizacijski krug te tvrtke. Nekretnine Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci proglašene su pomorskim dobrom te je HFP, vlasnik 76 posto dionica poduzeća, zatražio preseljenje pogona. (hina/metro-portal)

14.06.2010. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh